Sara L Henriksson

skolplikt….

Kommer att blogga mycket nu i början. Har hört att Internet inte är allt för tillförlitligt och väldigt långsamt i Thailand. Vi har ingen telefon eller Internet där vi bor men det finns väl Internetcafeén!!.

Hade inskolningssamtal igår för vår sjuåring. Var så inställd på att prata om skolbytet till Thailand att jag helt glömt bort syftet med samtalet. Det där fina formuläret vi fått på vårt första föräldramöte hängde orört kvar på anslagstavlan. Låtsades att jag bara glömt det, men att vi självklart hade fyllt i det med engagemang. Förde snabbt in samtalet på resan. Det visades sig att fröken haft en annan elev som åkt till Kohlanta året innan och att de inte behövt några planeringar med sig. Ja till saken hör att trots det slaviska informationssökandet och planeringen av resan till kohlanta så kommer vi inte att åka dit. Snopet!

Vi åker till Phuket istället, visserligen ska priserna på restaurangerna vara bättre på lanta men boendesituationen verkar helt hopplös. Vi önskade oss ett relativt billigt men okej boende. Hittade inget under 9000 månaden – vårt eget hus hyrs ju för guds skull ut billigare. Har även förstått att det kanske var lite väl litet där.

Vårt enkla hus i Kamala går på 4200kr/mån och ser helt okej ut, tre rum och kök, eventuella överraskningarna får komma på plats. Vi är dock säkra på att vi kommer till stranden varje dag då det bara är 500 meter dit och skolan ligger ca 1km från huset. Vi har varit fast beslutsamma att inte vara beroende av transportmedel. Så om någon frågar sig varför vi bokar boende innan, så är det svaret. Det finns inte alltför många prisvärda hus inom den räckvidden.

Kom i alla fall fram till att det räcker med att vi tar med oss böckerna från skolan och ha mailkontakt under vistelsen (för att se hur långt de hinner i böckerna) Måste dock ringa rektorn i morgon, antar att man inte bara kan åka iväg utan nått intyg eller liknande. Eller de kanske bara förlitar sig på att vi verkligen har henne i skolan
Det är ju trots allt skolplikt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.