Sara L Henriksson

Brorsan hälsar!

Sex dagar i Thailand med ovanligt fint väder för årstiden men nu kom regnet. Skönt faktisk, var mulet hela förmiddagen – perfekt för småbarnsfamiljer.

Under regnget kan vi glassa på rummet, spela Uno, dricka kaffe, tvinga Moa att göra skolarbete och försöka få Vigor att sova lite. Jag kan skriva och läsa bok??har inte haft ro att läsa böcker (mer en väldigt lättsmälta av typ Martina Haag) de senaste åren. Läser snabba cash, sådär två år efter alla andra. Bra!

Maten fortfarande god, Moa tycker fortfarande motsatsen. Hannes, bebis, fortfarande glad och nöjd, ger thailändarna vad de vill ha, stora leenden. Vigor däremot är blyg och fattar inte nypa i kinden grejen. Svårflörtad, och de försöker sannerligen med allt, flyga flygplan med honom skoja och busa. Han har egna företeelser för sig här nere, låter fantasin flöda. Kallar en staty i trädgården för sin "storebrorsa" ?? till saken hör att det är en storbystad kvinna med långt hår. Han vill i alla fall alltid passera där och säga hej till brorsan. Ger bort överraskningar hela tiden, fick morfar i paket, "god att äta"i poolen idag. Frågar lite efter morfar med familj och tänkte här om dagen gå upp till farmor på övervåningen för att sova. Moa nöjd men är som alltid kompisberoende har varit utan kompis en dag här nere och har påtalat mer än för många gånger.

Planerar nu inför resan till Phuket. Speedboat i tre timmar eller bil i fem.. Måste kolla upp lite, exakt hur ser båten ut, vädret, vågorna, finns det någon billigare bil en den vi åkte hit med. Kostar lika mycket som en veckas boende. Börjar inse att vi kanske inte bör bli för "ett" med det lyxiga boende, får väl en chock i Kamala. Det är inte allt för svårt med tre barn när rummet alltid är städat, vatten på bordet, rena torra handskar, nära till allt, rummet bredvid poolen och inga som helst måsten.

Hade nästan glömt bort att det är muslimskt här på ön, men hörde böneutropen igår. Nån nämnde att de reser bort efter ramadan, precis när vi kom men är på hemgående nu. Ska söka efter en moské att besöka innan vi åker vidare. Det märks att högsäsongen närmar sig, resorten genomgår en snabb förändring. Varje morgon när vi går ut, hittar vi fler nya saker, det förberedes fler solställen, caféer, rensas i rabatten och slipas gångar. Ett gediget arbete.

Ska ut med tvätten snart, bara regnet ger sig. Åker Tuktuk, vi är dom enda med bilbarnstol och hjälmar på barnen. Såg en mamma sitta med sin lille under armen helt oskyddad bakom en alldeles för snabb förare. En annan svensk sa att tyvärr tänker man bara säkerhet i början, blir sen indragen i den lättsamma sättet att se på säkerhet. Men jag träffade en svensk mamma som inte ens lät någon ta på deras bebis med risk för smitta. Lät faktisk lite för orealistiskt och kanske en aning fördomsfullt.

Ni har morgon,vi eftermiddag. Vigor sover. Pelle och Moa spelar nintendo och Hannes försöker få uppmärksamhet av sin far. Jag skriver och väntar samtidigt på att komma in på SNACK för att ladda ner bilder – ger upp snart.

2 kommentarer

  1. Kerstin Rautio Chronqvist

    Nu har det snart gått en vecka sedan ni lämnade Sverige. Det har ju annars sällan gått mer än en vecka utan att vi träffats. Nu först börjar vi fatta att er drömresa blev verklighet. Vi längtar tills vi får se de första bilderna. När jag läser om barnen kan jag riktigt se dem framför mig i den där främmande miljön och höra hur de kommenterar mat, ”brorsan” och frågar efter kompisar och morfar, farmor. Det är säkert många som blir inspirerade att långresa även med små barn när de läser er blogg. Vem vet – kanske också vi blir det – men inte med små barn då, utan som pigga pensionärer. Ha det gott!

  2. Carina Jansson

    Hej kära kusin med familj!

    Det ska bli jättekul att få följa er vistelse i Thailand. Hoppas att ni får det riktigt bra.

    Ebba hälsar till Moa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.