Sara L Henriksson

ätit för mycket, jagat krabbor och varit nästan själv på stranden

Fredag kväll

Jag för mätt, de stora barnen badar badkar, och lillen sover sött.

Det händer mycket här på ön och det stämmer inte riktigt in på den bilden man får från olika forum och beskrivningar vi läst innan av paradiset. Mainstreet som skulle vara en lerig väg den här tiden på året har blivit en betongväg med en snart tillhörande gångväg. Överallt öppnas nybygda affärer och ett ’öppettak’ köpcenter byggs. Antar att efterfrågan tillfredställs eller med andra det börjar exploatera. Thailändarna kan vekligen konsten att jobba på kort varsel. Här på hotellet slipas alla trägångar, soldäck och möbler om, för hand med ett sandpapper. Det många fler som jobbar här än som bor på resorten – skönt

Har visserligen sett lite fler blonda huvuden i poolen idag, annars är det bara vi, den tyska familjen som har båda sviterna ovanför oss (en för barnen och en för de vuxna). och det andra äldre tyska paret som vi passerar var vi än är. Igår checkade även ett gaycouple från england in. Har i och för sig sett ett medelålderspar, strosa nästintill obemärkt förbi , om det inte vore för att kvinnan går omkring i svarta tupsockar och ett par svarta reebok skor skulle vi missat dem, nationalitet okänd.

Så nu till vad många vill veta – är det billigt.

Man kan äta billigt och man kan äta ännu billigare. Idag när jag och Moa åkte in till byn stannade vi på ett enkelt ställe för lite mat med hem. Vi tog tre portionern, mycket ris, inte alltför mycket kyckling mm. – för alla 20 kronor. I kväll åt vi på en lite bätte restuarang på stranden. Barnen tog västerländska rätter och läsk, vi öl och curryrätter, alla efterrätt summa 180 kronor. Tuk tuk -billigt. Jag och Moa tog en för 8 kronor in till byn och Pelle en för 30 kronor för samma sträcka första dagen – man lär sig. Vi trivs här, hoppas bara att Kamala också är lika inbjudande. Verkar vara lite av två läger, Lanta frälsta och därmed Phuket motståndare och de som ser Lanta som en tillflyktsort under kortare tid.- Priserna på boende billigare i Phuket, allt annat ska vara billigare på Lanta. Man kan inte få allt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.