Sara L Henriksson

Om oss, om Kamala, om intryck, om…

Så då var vi i huset i Kamala. Vitsen med bloggen är att skriva i stundens ingivelse. Skriva som det är, när det händer. Inga försköningar veckan efter. Men utan daglig Internet blir det inte så. Har då bestämt mig för att skriva lite varje dag och lägga ut allt sparat vid tillfälle, ska bara hitta café med trådlöst Internet.

13/10 -08 Från Koh Lanta till Kamala
Resan tog fem timmar och våra små underbara varelser gjorde den med bravur. Fem timmar bil med för små thailändska bilbarnstolar, sticky rice, grillad kyckling och chips. Trafiken inget att leka med, såg fler olyckor mellan Lanta och Kamala än vad jag gjort i Sverige på flera år. Kände mig lyckad som förälder, att vi målinriktat fixat bilbarnstolar till bilarna även om Vigor fick sitta helt galet med bena. Kändes först paradoxalt att våra barn satt bältade längst bak i vanen medan förarens son satt helt obältad i framsätet, minsta inbromsning skulle få honom att flyga.

Visst är det stor skillnad på de båda resmålen. Det kändes som att färdas mot civilisationen när vi lämnade små vägarna mot vår väg till Phuket. Det är visserligen lågsäsong här också men mycket mer liv och rörelse. Gillade verkligen enkelheten och genuiniteten med Lanta. Ogillar verkligen säljhysterin och prostitutionen här, som synd nog märktes direkt, även om det säkert är mindre på kamala än längs andra stränder. Men nu börjar utforskningen av vårt nya "bostadsområde" något som kommer att ta längre tid och vara mer innehållsrikt än vad fem månader på Koh Lanta skulle ha gjort.

Det enda som känns jobbigt nu, förutom att vi behöver inhandla tusen saker till huset och inte vet var, är den uttalade risken för Dengefebern. Mygg är vi norrlänningar vana vid och några bett fick vi även på Lanta (mest Moa vår egen myggmagnet). Hyresvärden varnade direkt för myggen och påtalade om vikten av myggmedel morgon och kväll. Moa och jag hade minst 10 nya myggbett var innan det ens gått en timme i nya huset. Vi har mygga men köpte även deras citronspray på seveneleven i kväll. Hannes har myggnät över spjälsängen, måste bara vänja honom att sova DÄR hela natten. Ja och då måste jag ju även vänja honom med att sova hela natten utan käk. Under hotellveckan var det bra att han låg i vår säng hela tiden, då vi hade myggnät över hela vår stora kungasäng, det trivdes han med?

14/10 shoppat måste ha saker idag

Somnande till ett helt sjukt åskväder i går, lät som om vi låg under ett bomböverfall. Hannes sov lite sämre, kände väl av omställningen, resan och åskattacken. Sängen här är något mjukare än den stenplatta vi sov på i hotellet. Den var så hård att alla kroppsdelar som tog i mot madrassen domnade av. Den bästa och mest ouppnåeliga (med bebis i sängen) sovställningen var raklång på rygg, men även där kände man sockerdricka i skinkorna. Till den hårda ytan tillhörde en oversizad kudde som gav en hemsk underlig trappställning när man la dit huvudet. Fick lov att ligga upp med skuldrorna, vilket gav en sittande effekt. Till saken hör att jag dum nog tog en klassisk thaimassage första dagen på Lanta. Jag med, förutom en trött och stel kropp även har kvar mina "gravida" leder, tar en alldeles för brutal behandling och tror på avkoppling? Det inbringade sex blåmärken och en envis nackspärr. En sträckning som känns omöjlig att bli av med.

Idag gjorde vi det?åkte tuktuk med ungarna i knä. Tuktuk här i Phuket är som små bilar inte alls moppar med sidovagnar som på Lanta. Den största skillnaden?hastigheten. Kände obehag hela resan och beställde en STOR bil hem igen!!
Vi åkte till Patongs shoppingcentra med en lång "måste och bra att ha saker" lista. Med tre barn, mer än halva listan inköpt, bra jobb!!!
Exempel; fler linnen till Vigor, skitar ner sig till max, lakan, handdukar, mat och djuptallrikar, blöjor och toapapper samt en hink mm.
Fin kväll, badade i havet under solnedgången. Små sprang hem under mygginvasionen och duschade sandiga och hungriga barn. Saknar mest Internet och DVD.
Vigor och Hannes lite snoriga får se om det blir förkylning. Imorgon bad i havet eller betala in oss på pool, förutsatt att inte någon av pojkarna blir sjuka. Mission: ska hitta onsdags markanden och wireless Internet i närheten.

Bästa med att vi är här med familjen, kan inte säga värmen just nu, har inte hittat avkopplingen med den här än. Utan att ha tid med alla barn. Tyckte jag hade bra med tid förut men märker nu att Hannes är den som får mer tid. Annars var det lätt han som fick vänta. Äten och soven – vänta i stol eller under lekgym. Ska bara slänga in en tvätt, få Moa till skolan, bygga ett garage i lego med Vigor. Han var mest prioriterad om han var hungrig eller trött.
Nu kan man, precis som man gjort med de andra två, titta (ni vet) på sin bebis. Låta honom dra i ens kinder, slita lite i håret. Man kan pussa hans trinda ben och gurgla på hans mage. Bara vara nära även när han är vaken. Titta in i hans fantastiska blå ögon och känna doften av en sötmjölkig andedräkt. Våran goa bebis som inte gör sig besvär att lära sig något nytt men som nästan alltid är glad och blir ju trots allt stadigare. God natt.

15/10 2008

Hannes fem månader idag – GRATTIS, skrattade hela dagen.
Vi betalade in oss på en fin resor idag. De sa 200 baht för Pelle och resten gratis när han frågade här om dagen. Men idag blev det 200 per vuxen – DYRT, men hade redan lovat barnen. Försöker på Print resort nästa gång.
Det var en bra dags "utflykt" Då hotellet hade "kyld"lobby kunde Hannes ligga där medan någon av oss var inne på Internet. Blev där flera timmar, käkade lunch och drack kaffe.
Kompenserade med billig hämtmat runt hörnet och spagetti till barnen = 30 kronor.
Marknaden där thailändarna själva veckohandlar sin mat låg mot några kilometer härifrån men är här runt hörnet på fredag. Det finns en lite "mart" här men den säljer inte mycket så vi hoppas på marknaden. Jag måste i och för sig in till patong inom kort, blir galen med bara en bikini, då det alltid är fuktigt här.(kan då handla lite i deras enorma varuhus)

Vi ska försöka lösa mysteriumet "hur ser man bilder på vår SNACK sida" Det ser hur bra ut som helst när jag öppnar den, får alla mailen och vidarebefordringarna men jag vet inte nån som lyckats se några kort. Antingen har jag gjort fel eller så gör alla andra fel (lutar väll åt mig, då det är så många annars) Pelle ska start en sida och se vad som händer.

I morgon åker jag och Moa till skolan för ett besök inför skolstarten på måndag.
Sen hoppas jag att vi orkar dra med datorn till stranden och köpa lite Internet tid så att ni får bloggen och nya kort på hur vi bor.

Var och tog ett eftermiddags dop som vanligt. Moa har släppt gnället om att det är saltvatten och tycker att det är riktigt roligt med vågorna. Med simningen går det framåt men det är som det är med fröken "vill kunna allt på en gång, utan övning". Bråkar fortfarande med henne om att allt skolarbete inte måste vara perfekt och att man definitivt inte ska kunna allt, meningen att man ska LÄRA. Skulle filmat konflikten om bokstaven R. Ärren såg inte lika ut i hennes skrivbok som dem som finns på övningsbladet. Vilka skulle hon göra??? De blev inte exakt lika!!!! Första barn – prestationsångest – måste jobba bort det.. Tycker att vi alltid säger att allt duger. Att inga barn kan rita fult och att absolut inga sjuåringar kan skriva fult.

Vigor pendlar vilt mellan att närma sig "duktig treåring" till att vara kvar i "måste trotsa" tvååringen. Var rabiat igår på köpcentret var förstående i poolen, var lessen över gossedjur, var arg över att Moa fanns. Är stor, är liten, är bäst är gounge.
Godnatt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.