Sara L Henriksson

Go Vigor Go!!

4/11 2008
Hade över två timmar själv på stranden, har inte varit helt utan barn så länge på fem veckor. Lustig nog hade jag svårt att somna igår och det bara för att jag längtade så mycket efter att få vara själv en stund, ta en stol, en bok och en vatten utan att ha uppsikt över någon. Det kändes lite som när jag var liten, kvällen före julafton, fick likt då, intala mig själv att somna så att dagen D kunde infinna sig lite snabbare.
Solade, badade och blev röd trots tidig morgon och solkräm. Gick omkring på stranden i min "nästan för liten" bikini och kände mig som en riktig solturist. Är faktiskt glad över lite fler turister på den numera uppdukade stranden. Mest nöjd är jag över de övergödda ryssarna som skumpar runt med sina magar och gör mig lite mindre. Har levt för länge omringad av endast petita thailändare.

Vigor har börjat skola in sig på dagis, om det är möjligt ska han gå en månad mellan åtta och ett, som sin syster. Han tycker självklart att det är spännande att vara där, de har ju leksaker, plastdjur som man kan ställa i ordning. Men helt införstådd är han nog inte över att han ska/kan stanna där utan oss, det får morgondagen utvisa, då han ska få pröva en stund själv för första gången. Till saken hör att det inte finns någon fröken som pratar svenska, så det finns ett ordentligt orosmoln. Egentligen kan jag inte, hittills, säga att varken skolan eller dagiset är något jag skulle förorda. Man ska helt enkelt inte ha några förväntningar överhuvudtaget. Dagiset är en förvaring med leksaker och skolan är en likgiltig lösning för undervisning under semestern. Låter hårt och jag kanske ångrar mitt uttalande längre fram, men det är jävligt irriterande att en skola som är baserad på korttidsvistelse inte har en enda jävla strategi för att göra den tiden så bra som möjligt, få en bra fungerande barngrupp på kort tid. Jag vet att jag arbetar på en skola (umeå waldorfskola) som göra mina förväntningar stora och mina krav höga men en liten namnlek, ett fadderskap eller lite välkomnande ord till alla nya kan man väl slänga in. Har en än gång hamnat i "tigermamma" beteendet, ett beteende som lätt kan bli barnsligt och irrationellt, så än så längre har vi inget sagt.
Så varför Vigor på dagis? Vi tror att han behöver det lika mycket som vi. Även om vistelsen här skulle vara för att familjen skulle tillbringa tid tillsammans, så kan det bli för mycket av det goda. Vigor har inte gått på dagis sen i maj och behöver tid med lite jämnåriga. Och vi behöver lite tid utan barn för att ??vara vuxna, orka leka, få distans och kunna gå te x på toaletten i fred. Självklart är Hannes hemma men med tre barn blir ett barn ?nästan ingenting.
Just ja!! Jag har ju en Lassie att berätta. Vi har träffat fröken Ur. Moas kompis från Lanta Ellies mamma är både fröken Ur och andra myndigheters röst. Pelle tycker givetvis att sånt är mycket coolare än jag, så han försökte självklart ringa fröken Ur här ifrån men misslyckades. Månne de inte hitta denna blogg

5/11 2008
Dagis. Vigor klev in med stora målinriktade steg mot leksakerna och jag satt en bit ifrån, skeptisk så klart, my nature as a parent. Gick på en promenad och fann honom lika lekande som när jag gick. Slog på stort och åkte hem en timma, beklagade mig över tystnaden och personalens brist på att förstå hela engelska meningar. Fann dom dock ritande tillsammans, mycket bra, visade den tvivlande mamman lite hopp. Pratade lite med dem om Vigors problem med värmen, då de inte givit honom något att dricka än. Han nöjd, med sin teckning under armen och ett bestämt uttalande om att han nu skulle åka hem från "sitt" dagis. Mötte Moa på rasten, lärarpraktikanterna hade initierat en lek Go lärarpraktikanter Go.

Parantes: Grattis USA till er första färgade president. Nått för Sverige att tänka på. Kanske kontra med en kvinnlig statsminister nästa gång. Till och med en krigande republikan kan inspirera. McCains sätt att hantera en förlust och uppmana till samarbete och respekt över resultatet är långt mer än vad våra besegrade politiker skulle ta sig för.
Go the "skinny kid with the funny name" Go

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.