Sara L Henriksson

Var är ni?

7/11 2008

Har pratat med Sverige idag. Vigor som tjatat efter morfar hela veckan hade inte ro att prata mer än en minut, men hann visserligen berätta lite av varje. Att det finns ett Uno, att han skulle leka polis i skogen med Moa och att han varit på marknad.

Bloggen är kanske inte helt rättvis, kan upplevas som om vår vistelse stöter på många brydsamheter. Det är inte riktigt sant, men det är bra mycket roligare att skriva om 
Förmodligen roligare att läsa om också, men för att väga upp det hela kommer följande – dagens upplevelse.
Lämnade Moa och Vigor på skola respektive dagis. Tog en kaffe i lugnet medan Hannes sov. Promenerade sedan till stranden, gick gatan ner till strandens södra del och fann den trivsam med naturlig skugga av välbeväxta palmer. Lugnt och stilfullt, pratade lite med några thailändare innan vi strosade tillbaka. La oss i strandstolarna med en drink (nä, skojade bara) vatten. Hannes somnade igen, vi solade. Tog en pannkaka och kaffe, gick hem. Hämtade barn, vilostund, jag och Moa tog en fika och surfade på nätet. Åkte ner till stranden igen, badade, inget bråk, tog en varsin öl (sant). Avslutade med en tur på marknaden, åt gott, gick hem slötittade på tv och åt chips????????

Och så tillbaka till det vanliga.
Har hört att regnet ska komma tillbaka några dagar. Det var ju själva f.n vi hade ju precis bestämt oss för att jobba lite på brännan. Det efter att vi faktiskt tillhör det blekaste västerlänningarna på stranden. Om jag bortser från våra stolsgrannar på båda sidor idag, som var mer röda än bruna. Vädret och magsjukan har gjort sitt. Vi var ju på stranden hela två gånger idag. Träffade en trebarnsfamilj till, det är lustigt det där med tre barn, men man hälsar liksom oavsett nationalitet om man möter någon med lika många barn. Ni Mc ägare kanske känner igen er.
Var med om en lustig sak på marknaden. Ett svenskt par passerade mig och undrade lite skojsamt om jag hittat alla barn. Va!! Har mina barn varit borta? har jag fler än tre?
-Ni hade ju bara ett på stranden förut. Jag försökte svara nått roligt, men hade inte riktigt hängt med på att vi inte bara var thailändarnas turistattraktion utan att också svenskarna fann oss underhållande. Men vi träffade på en familj som läst bloggen och kommenterat lite, det var roligt. De bor på Print, vårat favorithak. Sen var Moas alla fröknar där, lite barn och föräldrar från skolan och Moas kompis Ellie. Nästan som att gå en dag på stan i Umeå.

Måste bara klargöra en sak, om det är någon från försäkringskassan som läser, och då bortser jag från Pelles mamma, du är ju pensionerad. Jag tar ut garantidagar på Vigor och Moa, men nu när han går halvtid på dagis måste vi självklart se över dagarna, så att vi inte tar ut mer än halvtid på Vigor och göra ett helt oplanerat fusk.

8/11 2008

Helg. Om barnen får bestämma blir det pool. Vigor efter frukost, jag är dess (less) på att bada på stranden, blev mest förvånad att han uttryckte ordet less. I alla fall blir det Print idag, ska bara bråka oss igenom lite tandborstning och sätta stopp för dataspel. Moa läser bamsetidningar som vanligt, Vigor släpper datortanken och lyssnar gärna.

Vi har kommit på att det bara är en månad kvar tills vi åker till Malaysia och sen är det jul. Känns hur märkligt som helst, ännu märkligare kändes det när Moa kom hem och berättade att de övat på luciasånger. Jag undrar hur man kommer att känna sen, när det är dags att åka hem. Kanske är man dess och bokar hem sig lite tidigare eller så har man redan börjat planera nästa resa. Det kommer i vilket fall som helst att kännas övermäktigt att helt plötsligt vara själv hemma. Det är ju ett halvår till innan pojkarna ska på dagis när vi kommit hem. Skulle ha velat vara i Stockholm denna barnledighet, då både syrran och bästa vännen är hemma med sina små. Kan verkligen föreställa mig själv som en riktig "lattemorsa". Kommit hem och bytt ut vår bugaboo (som jag i så fall hade haft) mot en enklare Mclaren (stockholmare pratar lustigt nog vagnmärken, umeborna funktion) Våren i Stockholm är faktiskt fin men vårvintern i Umeå är inte helt fel den heller. Skulle ha planerat hemfärden lite bättre, syrran får väl komma upp och vara lite "frilufsmorsa" med mig. Kommer säkerligen att längta efter jobb, ett jobb jag inte har och ett jobb som inte finns. Längtar efter högkonjunktur och efterfrågan, efterfrågan av mig givetvis. Har räknat ut, att när jag tagit examen nästa år. Så är jag 35 år, färdigutbildat, överutbildad med tre barn. Alltså inga fler graviditeter och vid tidpunkten har dessutom alla barnen passerat det kritiska sjukåret på dagis. Därtill har jag en "hemmavarande" man. Kan utan större avbrott jobba i 30 år, varför är man inte som mest eftertraktad då?? Ska jobba på det:-) Nått ledigt, jag är idelöra.

Är på Print nu när jag ska läggar ut bloggen och guess what!! Det regnar. Ungarna bryr sig inte, leker i den tomma lekhörnan. Hotellet har fortfarande bara en 20% beläggning. Var är ni alla sol (hm) sugna turister, är det ekonomin eller kubmaneter som hindrar er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.