Sara L Henriksson

Därför!

17/11 2008
Here we go again. Trodde vi flytt sjukdomshösten i Sverige. Vigor feber igen, Hannes feber. Fick nojan först, då Vigor smällde till med en 39 grader utan förvarning efter två friska dagar. Ringde runt till lite erfarna dengeuföräldrar. Mycket osäker sjukdom det där. Besökte Kamalas egna Dr Pisit. Han är ingen barnläkare och ville självklart att vi skulle ta blodprov i city. Klockan var kväll, söndag och helt fel tid för att bara apropå sticka och ta ett blodprov. Men då jag specifikt frågat om det inte kunde vänta till morgonen och doktorn sagt att det borde göras så snart som möjligt, var det bara för Pelle och Vigor att betala dyrtaxi till finsjukhuset. Inget utslag. Yes! Provet skickas dock till Bangkok. Vigor bättre, Hannes sämre. Men trots allt så var resan till Bangkok hospital in Phuket värt det, då Pelle fick lite utförligare information om febersjukdomen. Den finns i många olika former, blödarformen är ytterst ovanligt och drabbar nästan uteslutanden de som får febern flera gånger. Den kan vara av väldigt enkel karaktär. Så nu avslutar jag min dengeu mani men vi skall myggtäta lite innan vi tar steget ut ur huset. En kaffe på altan.

Så för ni som ska stanna länge med barn, vad är det som kostar? Överlägset; en sjuk familj blir dyr i längden. Trots bra försäkringar betalar man självrisken och alla små mottagnings avgifter. Att tvätta blir också dyrt för en småbarnsfamilj. Och det är inget mot en magsjuk småbarnsfamilj, den veckan spräckte vi budget utan att ens ha ätit speciellt mycket Sen är det taxi resorna. Blev lite surt igår när vi hade tänkt hyra bil inom kort för att bland annat åka till city. Försökte förhindra dyra taxiresan med att ordna bil redan igår kväll men som sagt, klockan slagen och söndagen uppenbar.

Hörde på skolan idag att var och varannan unge hade haft hög feber under helgen. Lite snor och hosta och jag hade känt mig hemma, men bara hög feber lurar till det lite.

Blev uppenbarligen inget gemensamt gymmande för oss idag, men jag var ju där och svettades igår morse. Själv, som vanligt, fick till och med sätta på maskinerna innan passet. De har storbilds tv, men brist på kanaler, och jag som behöver distraherande program för att kunna utöva konditionskrävande övningar.
Lät CNN stå på och intressera mig med en het debatt om same sex marrige. Rätt kul att lyssna på faktiskt. Pro sidan med alla deras självklara argument om rättigheter, rättvisa och modernt tänkande, att ett homosexuellt bröllop faktiskt inte bjuder på några ockulta inslag och att deras kärlek inte påverkar gemene man. Dessa åsikter ska sen stå i opposition mot motståndarnas argument, som lätt blir lite tonårsaktiga.
Varför? Därför!"!!
Deras skäl handlade nästan uteslutande om att Jesus specificly talked about the konstituion of a man and a woman. Och för att sen stärka hans så "up to date" argument med den självklara biologiska faktorn. The man has sperm and the woman eggs. Som att det är bara manliga spermier som befruktar deras äktenskapliga fruars ägg i en fantastisk tresamhet. Men det är klart att ett välsignat äktenskap kräver möjligheten till ett biologiskt okomplicerat barn. Är det en konstitution så är det 😉

Ps. Fint väder, nästan friskt barn, ska hämta liten bil idag. Moa namnsdag, jag på gymmet. Vi nöjda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.