Sara L Henriksson

Lek Lek och åter Lek

22/11 2008

Hade svårt att somna för första gången sen vi kom hit. Kände mig som Hannes, som har svårt att finna nattro om det varit för mycket intryck. Allt här har ju sin gilla gång och sin lugna karaktär, så har man gjort flera saker på en dag, går tankarna på hög varv.

Hämtade Vigor på dagis och träffade på en bunt förväntansfulla tjejer som skulle åka bilflak till Ellis kalas. Vi mötte upp med pojkarna några timmar senare. Moa hade ramlat och slagit sig rejält, en pojke hade fått den berömda "oj febern" och födelsedagsbarnet var uppjagad av alla förväntningar. Men lekande och annars nöjda barn. Precis som det ska va!!

Under slutet av den här veckan har det känts bättre med skolan, då det lossnat lite bland barnen. (Jag har hängt mig kvar lite vid hämtning och spelat cool morsa, pratat med barn och byggt pussel) Moa har lekt med fler kompisar och vi har funnit att vi är långt ifrån ensamma om vår inställning till skola och dagis. Först samtalade vi med föräldrar på kalaset. Vi pratade om hur vi kunde förbättra dagiset och beslutade oss för att komma med kreativa förslag att framföra.
Sen åt vi middag på stranden med en lärarstudent som har sin sjuåriga son på skolan. Hon skrädde inte med orden och kände samma avsaknad av lek och skratt. Vidare kom Ellis föräldrar och slog sig ner på samma restaurang, som sagt Kamala är inte större. Vi fick då fyra leksugna barn som jagade av krabbor på stranden och skrattade i skräckfylld förtjusning. Precis som det ska va!!?

Parantes Inte att förglömma. Det finns många trevliga föräldrar på skolan. Dom allra flesta faktiskt. Det heller inte så att "skolpersonalen" inte är trevlig bara inte tillräckligt engagerade i skolfrågor 🙂
Parantes: Vädret är fortfarande dåligt. Thailändarna säger att det håller i sig ovanligt länge. Men trots mulen himmel och blåsiga vindar går man bekvämt klädd i shorts och linne. Men där är vi fortfarande endast turister, då thailändarna själva kurar ihop sig bakom en jacka:-9

23/11 2008
Var på "svensk" tacobuffée igår kväll. Hade missat, likt många med oss, att man skulle boka. Fick hjälpas åt och hämta bord och stolar från skolan. Vi var en bunt från skolan, så det var väldigt trevligt och ungarna lekte järnet. Vigor yngst, men minst lika delaktig, fick stoppa honom ibland då han tror att han är jämngammal. Han är som en liten maskot i barnaskaran och älskar att få kramas lite med de äldre. Moa "the big sister of all sisters" håller koll på att de behandlar honom väl. Jobbar lite på att få henne att inte ta allt för stort ansvar för sin bror, men det är svårt. Hon försvarar honom om någon gör något och springer och rapporterar vad som händer. Igår hade någon velat ta en kudde som hon gett honom. Blev lite bråk och Moa blir helt uppriven över sånt. Den äldre pojken som av någon anledning blivit arg över kuddarna drog till med att Moa slagit honom. Stort misstag; då Moa likt Alfons Åberg – aldrig slåss. Han försökte sen ändra sin påhittade historia till att hon klöst honom, men oavsett, var skadan redan gjort. Moa så lessen och förnärmad över anklagandet att hon stortjöt och ville hem. Men efter att suttit i knä och hulkat var det över. Vigor däremot säger aldrig något, hade blivit knuffad på stengolvet av en annan grabb utan att säga något, då är det tur man har Moa som meddelar. Vi vill ju lära honom rätt och fel och det blir lite skevt om det bara blir han som får tillsägelserna. Försöker få Moa att "skvallra" mindre och Vigor att "skvallra "lite grann.

Tog ett besök till Bangtaobeach, en fantastisk fin strand. Helt klart värt ett besök. Det är en sk "exklusive" strand så det är lite dyrare där. Skulle äta en enklare lunch, då vi skulle på buffen på kvällen, men det brukar räcka att ta en thairätt för att hålla sig inom en prisvärd nivå. Åt på en fransk restaurang vid stranden och han beställa dricka innan vi insåg att priserna var det dubbla 40bht bara för riset Va! Satt och var lite småsur över de hutlösa priserna, la till några barnsliga kommentarer som ändå ingen förstod, då de flesta var vindrickande fransmän. Fick som vanligt äta upp det, då maten var över förväntan, Pelles rätt var det godaste vi ätit sen vi kom. Men man inser vad pris och service betyder i förhållande till smakupplevelsen. Är tveksam på ett till besök då den thailändska gästvänligheten var som bortblåst. Vi tar alltid in en rätt till barnen då de inte äter allt för mycket. Tog en dyr spagetti bolognese där en "icke självvald" kula glass ingick. I en vanlig thairestuarang hade de delat den i två skålar, nä tre en till Hannes också, men icke sa den franska Nicken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.