Sara L Henriksson

mamma på heltid!

25/11 2008
Ja ha, nu har man fått i sig lite vin. Svenskköpt och allt.
Vi hade förmånen att ett par thailandsbekanta (Ellis föräldrar) firade bröllopsdag igår. De hade fått en vindunk Lindman, från hitresande svenskar och tur för oss, dricker de inte så mycket. Så vid hämtning av Ellie följde den goda vinlådan med och blev kvar. Fantasiskt gott och väldigt trevligt. Det känns bra att umgås med ett par som även om de bara har ett barn inte får oss att känna som om vi har två för mycket. Tre barn ger ju sällan en lugn middagsstund.
Kan numera tänka mig en riktig vinkväll, kanske rent av en fest. Så om det är någon av våra vänner i Stockholm som hade tänkt ha en tillställning, så kommer vi till svensk mark i början av Mars. Har ju inte allt för stort kontaktnät i Umeå så jag får väl utöka förfrågan där, är det någon bekant som tänkt ha en liten fest så kommer vi gärna – eller va fan, för att vara säker, är det någon som ska ha något – we´´ll be there

Vigor har tagit sig själv ur dagis, men ett skarpt konstaterande att dagis numera är stängt för Vigor. Han vill inte dit mer och våra lugna förmiddagar kan bli ett minne blott. De svenska lärarpraktikanterna har åkt men det kommer en svensk tjej på måndag. Det är grannens dotter, så vi hade tänkt smyga över med Vigor dit under helgen för att se om det finns en öppning inför sista veckan.

Idag fick han i alla fall vara ledig och följa med till city. Tog bilen och kände oss som inflyttade bosättare. Hannes fick en vaccinspruta på "vårt" sjukhus och vi förnyade visum. Vi hade hört att de skulle vara likgiltiga och stela på immigrations office och möttes helt klart av en rad sträva handläggare. Men det är inget som inte en nypa Hannes kan råda bot på. Lämnade ett glatt och förtjust gäng "visumförlängare".

Moa följde kompis hem och ville absolut inte hänga med familjen trött tillbaks. Trots rolig dag fick hon "frispel" den andra på en vecka. Hon längtar hem samtidigt som hon vill vara kvar. Vill vara med oss samtidigt som hon vill vara med andra. Även om hon är fem år äldre än sin bror har hon svårare att uttrycka sina känslor och jag fick ta ett långt snack med en hulkande och ångestdrabbad sjuåring. Vi satt och tog fram allt som hon gör och får och vände den onda cirkeln med en bunt kramar och påhittade godnattvisor. Har tre mammiga barn just nu, så jag går snart av på tre helt lika delar:-) Om jag är fru, en egen individ och en arbetslängtande intellektuell person. Nej inte alls, mamma på heltid. Borde få övertidsersättning snart..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.