Sara L Henriksson

Fötter och amerikanska flaggan

10/12 2008
En härlig men fotbetungande dag i KL. Sov länge, åt mycket frukost och tog en taxi till det elektroniska köpcentret. Njä, inte så billigt. PS3 för dyrt i mitt tycke. Det blev ett Wii till julklapp. Trodde inte det gick att köpa för oss, då det har varit regionsskyddat, men efter att ha frågat runt i ett antal butiker visade det sig att den nyaste japanimporterade versionen fungerar i hela Europa. Visserligen inget på svenska, men barnen är ju numera väldigt internationella:-). Inte mycket billigare än i Sverige, men ett helt knippe spel och tillbehör på köpet.
Åkte sen till Petronas towers. Lekte i parken och shoppade lite barnkläder.
Avslutade dagen på China Town. Sent men trevligt, inte alls förväntat hysteriskt och faktiskt lite fler västerlänningar i sikte. Att rekommendera, alla plagiat känns riktiga, det räcker för oss ovälbärgade.
Vi har konstaterat att de är lika barnkära här som i Thailand. Vigor har funnit sig i situationen och kan nu tycka att det är lite mysigt. Idag på den trånga marknaden, då alla tog Vigor i handen och klappade han på huvudet kom han på att han helt enkelt kunde sträcka ut handen från vagnen, som en kändis. They loved it. Också konstaterat, att de kör lika galet som i Thailand. Har åkt bil tre gånger och är glad varje gång man skymtar hotellet. Får se hur vi tar oss ut till flyget i morgon. Det har varit intensiva men angenäma dagar, finner det dock väldigt skönt att återvända till lugna Kamala.

11/12 2008
Borta bra men hemma ? skönt att vara tillbaka. Har huvudvärk och en stel nacke efter fyra dagar med minst en pojke på armen. Det går bra att resa men det är alltid tungt med barn. KL är ju även en storstad med allt därtill. Min mage var svullen i går kväll, till en gravids storlek, vi snackar sjätte, sjunde månaden, minst. Storstadsstress och snabbmat är väl den sannolika orsaken. Hoppas att ett lugnt strandliv kan få bukt på den ömmande kroppsdelen igen. Det är det luciafirande på skolan i morgon, så det får bli rekreation i helgen.
Summa summarum, för dem som då vill till KL. Nja vi var väl där alldeles för kort för att kunna uttala oss av betydelse. Men i alla fall, det kändes billigare än i Thailand? inte för att det är riktigt rättvist mot Thailand då vi bor i landets dyraste provins. Taxiresorna i KL var i alla fall betydligt billigare även om man inte prutade nämnvärt. (annars pruta till hälften, de går efter trafik inte efter avstånd) Vi bodde inte innanför den "gyllene triangeln", det hade väl underlättat lite. Men å andra sidan får man se lite mer av staden. Det finns en viss charm att ta sig själv, en bit i en storstad. Utan avstånd hade vi missat taxichaufförernas snack om korruption, muslimernas övertagande av landet och om varningar för japanerna. Inte heller om alla dyra sultaner och deras enorma släkten.

Vi hade bokat och planerat hemifrån, nu med varma kläder skulle man ha vågat resa mer. Med asiaairline kunde man flyga för några hundra kr till Australien, det hade varit häftigt. Valet av hotell, Dynasti, skedde efter ett snävt men betydande kriterium, antal personer. Vi fick upp tre hotell på google, om jag inte minns fel, som erbjöd rum för fem familjemedlemmar. Så det var inte billigt men heller inte dyrt för dessa tre rum. Hotellet var byggt på femtitalet. Det var coolt att se de gamla bilderna från glanstiden. Jag menar hotellet var stort med alla glassiga ytor och höga tak. Med ett flertal restauranger, takpool, languer och balsal. Det var säkert mer än extravagant för 50 år sen. Men å andra sidan kryllade det av sådana hotell i KL.
Hotellet var belagt till största delen av egna invånare och sen en del andra asiater. Överhuvudtaget var det en blid blandning av indier och asiater i Malaysia. Och det var mer beslöjat än vad jag trott. Slöjandet fick dock en liten annan dimension där. Det bars burka med välsminkade ögon och prada skor. Det bars tuffa slöjor med snikers och det bars "ryska" slöjor med pressvecksbyxor. Men det mest paradoxala möttes vi av på "vår" takpool där det satt en bunt kvinnor, välklädda i värmen med slöjor och badande barn. En del av barnen badade med kläder men en av papporna satt med ett par string badbyxor modell amerikanska flaggan i solen:-)

Anekdot: Vigor hade gått omkring och dragit i snorren mest hela dagen och vi hade så klart frågat om det var toadags mer än vad som var sannolikt. Nej då inge kissnödig, till slut frågar jag om det var något fel på snorren.
Vigor- Ja kanske, jag tror den har feber.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.