Sara L Henriksson

Solsken i juletid, men åska hos barnen!

21/12 2008
Tre dagar före jul. Om barnen förtjänar julklappar? Tveksamt! 🙂 Lite bättre är det väl idag, trots att Vigor regredierat en aning och gör samma tokigheter som han avslutade med i Umeå. Det svåra med Vigor är ju att hans stupiditeter pendlar mellan att vara "nej det där var INTE alls roligt" till att vara helt mysigt knasiga. Moa fick leka med kompis och gå på ett oväntat kalas, vilket gör hennes lynne lite lättsammare. Till och med Hannes har varit på obeslutsamt humör. Han har nog börjat inse att jag tycker att det är dags för honom att sluta amma helt. För det faktumet känner han likadant som med allt annat som har med den naturliga utveckling att göra – "inte välkommet". Så bara för därför ger han mig hundögat mest hela tiden "mamma när är det egentligen dags för lite snutt och en mys stund" Gröten som gått så bra, har han börjat trilskas med och banan är numera bara att glömma. Ett tag började vi prata om att det kanske var tänder på gång. Nu med tredje vet vi ju i och för sig att det kan dröja. Med Moa började vi redan i tre månaders ålder förklara alla tjurigheter, rinnig näsa och sämre aptit med tandsprickning, så det blev en tjatig motivering i hela nio månader innan några riskorn tittade fram.

Tog i alla fall en till angenäm dag på stranden, på den lugnare delen, längs bort på beachen. Klart och vackert vatten, gassande sol och dyra glassar! Åt mat hemma och hade en lugn kväll med en bortavarande dotter, en "jag har upptäckt min egen röst och fattar att ni hör den" son och en "om jag inte får uppmärksamhet eller om jag har tråkigt så gör jag bus" tvååring.
Som det ska vara hos en trebarnsfamilj, nu i alla fall med en assisterande brunbränd farmor. Är trots allt säker på att de kommer att hinna med att komma in i de gamla mer familjära gängorna innan farmor ska hem igen. Fasar lite för hennes hemresa, då de kan bli några ledsna och längtansfulla barn på flygplatsen den dagen.

22/12 2008
En köpande dag i Patong. Tre timmar utan barn och med endast en farmor, nästan avkopplande, trots värkande ben. Skulle handla de sista julklapparna till barnen, men det blev ett och annat plagg till oss själva också 🙂 Pojkarna mötte upp vid glassfiket (det var före jag vägt mig nere vid carefour, skulle annars aldrig ha blivit en stor choklad sundeé till kaffet) Barnen har visat upp ett mycket bättre beteende mönster idag, även om Moa fortfarande har svårt att få till sin trevliga sida och tror plötsligt att hon har den uteslutande rätten att skälla och uppfostra sin tvååriga lillebror. Saknar hennes broderliga kärlek och tålmodiga gensvar.
Snopet! Idag skulle vi äntligen använda oss av vår rabattcheck på Robinson, som vi så flitigt samlat poäng till. Hela 30% skulle vi nu kunna få på barnens Plantoy leksaker??.då var det redan 30% på hela serien, så rabattchecken ligger kvar i väskan. Den och de andra checkarna vi fick i dag går ut den 18 januari, alltså inget vi kommer att ha råd att använda oss av. Inga besök som hinner med heller??.nja kanske brorsan vill handla lite första dagen?!?!

23/12

Från oss alla till Er alla?.
En riktigt God Jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.