Sara L Henriksson

Köttbullar och chokladpannkaka

25/12 2008
Så då var julen över. Nej då, det är ju bara juldagen men det är inget som vi belastar oss med.

Julaftonen igår var jättemysig men gav definitivt lite hemlängtan. När Pelle satte på julmusik såg jag redan fram emot nästa jul, som jag hoppas innefattar nära, kära snö och kalvsylta.

Vi fick i alla fall till en gnutta "riktig" jul.
Vigor och Hannes var uppe med tuppen och vi hade lagt julklappar under granen och sprayat fönstren med "snö". Men det var inget som någon av dem såg förrän långt senare. Men då väl paradiset uppenbarat sig för Vigor, kunde han inte koncentrera sig på nånting annat än att han ville ha julklappsöppning. Men innan dess var det risgrynsgröt och klappjakt. En klappjakt Vigor fann helt överflödig då hela golvet var fyllt av julklappar. Efter att ha spelat in en helt fantastiskt julhälsning på snack  och dukat fram "farmor" fika med kokkaffe fick barnen "äntligen" öppna paket. En fånigt övervänt Vigor blev överlycklig och skulle definitivt aldrig ha klarat av att vänta till vår svenska julklappsöppnings tid.

Alla paket lika uppskattade och julklappspappret fullt tillräckligt för Hannes. Vi tog sen en lätt lunch på Popeye och en Internet stund för julhälsningar. Sen kom Ellie med mamma förbi på en snabbfika innan vi lastade in oss i minibussen för en eftermiddag och kväll på den Scandinaviska resorten i Chalong. Det var nog vistelsen svalaste dag, men det är ju inget som hindra poolbad. Dock hade vi "planerat" in att få hänga lite i poolbaren över en välförtjänt semsterdrink. Men som vanligt möttes vi av ett ganska öde ställe med en alldeles stängd poolbar. Julbordet var i alla fall hur gott som helst och värt varenda öre????nej just det vi betalde inget Tack Karin!. Hannes sov under middagen och våra två illbattingar har börjat återgå till att bli våra fina ungar igen. Så vi fick en relativt lugn kväll och jag satt ner så mycket igår att jag hade känningar i ?..tänkte skriva skinkorna men det kändes liksom som om att jag då förringar julbordets näst godaste inslag?..så det får bli känningar i bakdelen.

Vi var fem familjer med tillsammans 12 barn, elva pojkar och en flicka. Fyra familjer från skåne och så vi. Det känns som om det måste vara ett överskott på pojkar i skåne. Kort och gott, trevligt, trevligt.

Kommentar:Trots lugn resort var restaurangen full, typiskt svenskt hade någon uttryckt att kön var lång och att det därför var konstigt att det fanns andra människor (typ vi) än boende där. Lustiga svenskar, vi var ju helt vanliga betalande restaurangbesökare och var dessutom nog väldigt uppskattad av en annars ganska ekonomiskt trängd ägare.

Ungarna leker med julklapparna, vi har slappat förmiddag, snart lunch, sen fikagäster, en eftermiddag på stranden och fisk till middag.
26/12 2008
Gårdagen var mysig, även om det var lite regn på stranden och det inte blev fisk till middag. Hängde på favoritdelen av Kamala beach med Ellie och mamma. Lugn lek mellan barnen och öl till vuxna.
Hade tänkt se på vår julklapp "sällskapsresan" tillsammans allihop, på kvällen, men ungarna lätt ointresserade. De fick se piff och puff i sovrummet i stället.

Idag firade vi annandagen med att åka till ett buddistsikt tempel. Kul bilresa, Vigor omotiverat arg över att han ville ha sin "tuttemutte", mammagrisen Hannes arg för att han ville sitta hos mamma och Moa arg för att???hon har ingen aning, känner alltid att det är läge att kräva lika delar uppmärksamhet när brorsorna sätter igång.
Stannade till vid Surinbeach på hemvägen, då tempelbesöket gick fort, för varmt för att invänta välsignelsen, får göra det när the Stenbom/waleij family kommer över.
Surinbeach är inte en av våra favoriter om någon skulle undra. Blir Kamal eller Bangtao i morgon

Jag har fixat "billig" thaiboxning för Moa och några till. Så idag blir det premiär, Pelle ska få äran att ta sin dotter på första träningen. Sen ska vi till Kamala strandgata för middag, det blir Karins första gång där?tiden går alldeles för fort.

Hannes, fortfarande liggande på golvet av egen del, och stående vid assistans. Han fick stå och hålla i sig i en stol och blev löjligt förtjust. Självklart med en hjälpande hand då höfterna gick som hos en magdansös, men han är ändå övertygad om att han är redo för att släppa den halvtaskiga sittningen och stå själv istället.

Vigor fick veckans onyttigaste lunch idag, på stranden. Pannkaka med choklad, den mer friterade varianten, läskigt god. Stolsgrannarna beställde rismat, vilket Vigor la märke till. Konstaterade "de beställde inte pannkaka mamma" Och när jag svarade nä, skrattade han för sig själv och jag såg verkligen hur tankarna gick "konstiga människor, ris när det finns PANNKAKA

God fortsättning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.