Sara L Henriksson

?eller så var det bara slumpen

5/1 2009
Så då var jullovet över. Vi hade en okej helg trots att vädret var halvdåligt.
Då vi vaknade till en mulen himmel i lördags tog vi en tripp till Phuket Town för att handla på stora Tesco lotus. Jag och Moa har varit där en vända förut, vid den tidpunkten när vi alla var bosatta på Sjukhuset i närheten. Den gången hade taxichauffören lovordat affären, men sagt att man inte skulle spendera en helgdag där eftersom det är thailändarnas shoppingdag. Men då man är mer dagvild än någonsin befann vi oss självklart där, en hysterisk lördag. På övervåningen har de en spel och lekplats som vi lovat barnen, men ljudvolymen var så neurotisk hög att vi nästintill ångrade valet.

Moa som redan har inställningen om att livet är lite lätt orättvisst mot henne, då hon har två mindre brorsor som inte har lika många måsten som en sjuåring och som dessutom får åka vagn ibland, kände sig inte mindre felfördelad när det visades sig att hon var för lång för att komma in på minileklandet. Trots extra godis och mer spel i spelrummet föll krokodiltårarna ända tills vi lämnat stället.
När vi kom hem fann vi att Vigor än en gång hoppat över sin eftermiddags sovning och att den kanske numera är ett avslutat kapitel. Sovningen har ju länge varit ett nödvändigt ont, då han inte klarat av en hel dag utan sömn, men en vila har långt ifrån varit lätt att få till och att väcka en dagsslumrande Vigor har motsvarat en halvtidstjänst. Nu är vi således i mellanlandet, han klarar av en dag men är inte på det bästa av humör efter klockan fyra. Så vid hemkomst var han alltså lagom grinig, Moa spelade med som vanligt och Hannes som ALLTID vill vara med, gormar tills han får som han vill. Då var det mer än skönt när grannarna bjöd över oss på lite vin/kaffe och glasstårta.
Vi la de högljudda pojkarna och slog oss ner några meter bort. Moa spelade sims med Olle och vi pratade trevlig bort tiden. Halv två?.. har inte varit vaken så länge sen?. innan jag väntade Hannes. Och Moa ?ja hon var också vaken?.och vi som skulle göra tidigare kvällar då skolan börjat.

Obestridligen blev söndagen den slöaste dagen av de alla.

Måndag och Moa började skolan. Varmt och åter varmt. Tog en promenad på stranden, åt lunch och hämtade en lekande Moa. Stämningen kändes bra och jag pratade med fröken. Kändes som en bättre start en den Moa hade när vi kom i oktober.
Jag vill förövrigt ta Moa till en thailändsskola en förmiddag och frågade om det var något som vi skulle kunna göra med hennes klass. Så får se vilket studiebesök vi får till.

Och så Hannes. Bebisen som börjar bli stor. Sover endast två till tre gånger per dag, äter pulvermaten med en aning aptit och har satt sig ner självmant ?..hela två gånger. Annars sitter han endast om man först lyft upp hans ben och hälar och satt ner honom under protest med en lockande leksak framför ansiktet. Nu höll jag honom i armarna medan han stod och plaskade i strandkanten. Efter en kort stund såg jag hur han borrade ner foten i den blöta sanden och försökte ta vattnet med handen. När det inte gick SATTE han sig ner. När det sen kom en våg, ställde han sig upp (ja med hjälp av mig så klart) och satte sig sen ner igen???.Vi snackar utveckling!! Det låter också som om han säger pappa?.det kanske är där allt sitter – i språket, viljan, progression, intelligensen?eller så var det bara slumpen:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.