Sara L Henriksson

Lurade?

11/1 2009
Redan efter tre dagar tyckte Pelle att det var urtråkigt med vårt budgetmål, att leva på, inklusive allt, 1000bht per dag. Låter kanske som fullt tillräckligt, men inte att förglömma; vi har tre barn så det är tvätt, blöjor myggsprayer och mycket mera som storfamilj fordrar. Vi har därutöver varit restriktiva med sysselsättningen på eftermiddagarna, då Vigor fortfarande är på "ingen dag sovnings" avvänjning och därmed inte klarar av en vagn eller bilfärd efter klockan tre på eftermiddagen utan att somna. Jag tycker faktiskt att det har varit riktigt avkopplande att tillbringa mycket tid "hemma". Är inne på del två av Stieg Larsson trilogin, Pelle sett klart på tredje säsongen av Hero, Moa är en jäkel på MarioCart, Vigor funnit leken med Petshop otroligt roande och Hannes har?..fortfarande inte lärt sig något nytt, framförallt inte att åla.
Nu kommer vi ju dock behöva bryta 1000bht trenden och åka in för storhandling, då både kyl och skafferier visar upp en knaper samling specerivaror. Just nu kan vi varken trolla fram några fler luncher eller frukostar.

Tråkigt nog har Moa slagit sig mer än vad hon någonsin gjort tidigare, det säger kanske inte allt för mycket, då hon inte fick sitt första blåmärke förrän hon var närmare tre år. Men nu har hon faktiskt ramlat på vår betongväg utanför huset och skrapat upp både knän och armbågar ordentligt. Vi hade som tur är både sårtvätt och förband, men hon måste nog få på lite joddlösning så att det får chansen att läka i värmen. Vår lilla dam som alltid gråter för minsta lilla har tagit det med bravur och stapplade tappert runt här igår, när vi hade vänner över på middag. Inget bad för oss på ett tag alltså, ja på eftermiddagarna vill säga Moa går ju i skolan. Det är inget större avbräck, huvudsaken det läker innan vi får besök.

Vi har minsann varit på stranden en hel del och haft det riktigt bra, Hannes vill sitta i strandkanten och njuta av att vågorna sveper över hans ben och mage. Vigor går runt och "skriver" allt möjligt på sanden Och jag och Pelle har funnit det underhållande att ligga och titta på alla olika människor och pratar så klart med en del. I några dagar har vi hamnat bredvid en rysk liten familj som inte kunnat ett ord engelska, men som gärna suttit bredvid och försökt att få barnen uppmärksamma på varandra. De har en ettårig liten flicka som de är så fantastiskt härligt upptagna i. Pappan gör allt för sin dotter, hämtar nytt vatten i en liten bassäng ett dussintals gånger, leker häst och andra djur helt ogenerat över hela stranden och gör små sandbollar till både Vigor och henne i överflöd. Han ser ut som en blandning mellan en rysk militär från en 30 tals propaganda film, uppställd för fysisktträning i ett par vita shorts och en man direkt tagen ur ett avsnitt av saltkråkan. Ni vet en spenstig och kortklippt uppvaktare av sockersöta Malin. Och med närmare eftertanke ser mamman ut som en mörkare och modernare version av just Malin. Hon finns där leende och kärleksfullt ömt bredvid sin lekande man och dotter. Underbart att se.

Slutligen för idag, så kan jag avisera, att vi eller våra hyresvärdar förmodligen kommer att bli lurade på depositen. Den svenska förmedlaren går inte att nå av någon och det är många här som har en relation, affärer eller kunskap om henne. Det känns ju självklart urtrist, men vi är som sagt inte helt säker på att det är vi som drabbas, då vi har kontrakt på att vi ska få tillbaks pengarna av våra thailändska hyresvärdar. Så även om det är Gerd (svenskan) som sitter på depositen bör vi ha rätt till den av hyresvärden. Nu har våra grannar goda kontakter med polisen här i Kamala och Pelle var med och drack öl med polisgänget och dess högsta chef igår så det kommer säkert att kunna lösa sig utan att vi blir utkastade ur huset eller något liknande:-). Jag återkommer väl i ärenden. Men i dagsläget skulle jag inte hyra något från Gerd, Kamalarentahouse. Även om den just nu sköts av en stackars Thailändsk man, Mr Wut som olyckligen får ta emot mycket ris för tillfället.

Kommentar: ibland bara älskar jag den här tillvaron, kom från en promenad på stranden under en solnedgång?..

12/1 2009
Jag, Hannes och Vigor satt i sängen, lekte och konverserade.

Mamma: Hur gammal är du Vigor?
Vigor: Två år
Mamma: Och vet du hur gammal Hannes är?
Vigor: Två år men liten två år (visar liten med fingrarna. Jag fortsätter
Mamma: Är du en pojke eller flicka
Vigor: Pojke
Mamma: Och Moa
Vigor: flicka
Mamma: och Hannes
Vigor: en bebis
Mamma: Ja ha men vad är pappa
Vigor: En gubbe
Mamma: och vad är jag
Vigor: En mamma?..(Funderar en stund) en flicka mamma
Mamma: Och vad är då Hannes
Vigor: En prinsessa
Jag klarade upp genusfrågan och Vigor fortsatte att prata om familjen, vilka han tycker om, som är alla såklart och summerade sen stolt:
Mamma är flicka, Pappa pojke Moa flicka Vigor pojke och den där (pekar på Hannes) är en Hannes

Kommentar: Idag fick vi en brödrost av våra underbara grannar. Det för att vi barnvaktat lite Sånt tycker inte jag behöver "betalas" tillbaka med en brödrost men den är otroligt uppskattad, (just det, inte glömma köpa bröd mig nu när jag går?.mmm)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.