Sara L Henriksson

Glass och yoga

14/1 2009

Lugna och kostnadslåga dagar flyter förbi och veckorna går så fort att vi inser att hemfärden inte längre ligger så långt fram i tiden. Nu har vi ett flyg bokat till den 4 mars men vi vill komma hem till slutet av Stockholms sportlov, för att sedan landa lagom till att Umeå påbörjar sitt lov. Då var det bara den där lilla detaljen, ni vet den, att förmedlaren stuckit med depositen och att vi därför inte betalat en hel hyra den här månaden. Just nu har vi alltså inte förlorar något, men alla fler inbetalningar innebär en risk att de inte återbetalas. Kanske står vi och huttrar på Arlanda redan i mitten av februari:-)

Men trots det orosmolnet har vi det alldeles förträffligt. Det har vi ju för det mesta, även om jag beskriver olika tillbud i vardagen.
Så på tal om dem. Idag vaknade jag med en särskilt ömmande rygg och en stel nacke. Vår yngste goding, han som ibland velat snutta lite på natten, har bestämt sig för att det inte längre är helt nödvändigt. För det direkta suget passar välling utmärkt under förutsättning att han sen får ligga väldigt nära mig?. gärna, halvt på mig faktiskt?.vi kompromissar?han ligger under min arm och jag ligger vänd mot honom. Fantastiskt obekvämt och sängens nackdelar gör sig ännu tydligare. Så direkt vid frukost i morse redogjorde jag för vad 300 av dagens 1000bht skulle användas till – En massage. Inte en av de avkopplande och väna massagerna, utan den mer kiropraktiska och hårdföra varianten. Jag la mig avslagen på britsen och det knakade i leder och muskler vid minsta beröring. Redan efter fem minuter byttes massösen ut till en mer "få ut knutor och andra missöden i en trebarns mammas klena rygg" expert. Hon tog i för kung och fosterland, så där fast att njutningen helt föll bort. Massagen gav å andra sidan en mer befriande känsla, kroppen blev helt enkelt mer rörlig och följsam.

Då det blåste mindre orkanvindar vid stranden blev massagen förmiddagens enda sysselsättning. Eller om vi bortser från att vi bjöd in oss själva på kaffe hos grannen, då vårt är slut. Där knopade vi hop en inbjudan till en strandträff, åt kaviarmackor och hindrade Vigor från att äta fler än 10 kakor. Sen tillbringade vi eftermiddagen hos en ny familj i Bangtao och badade pool och drack kaffe igen. Så vi får se vem vi ska våldgästa i morgon ?.går ju riktigt bra det där med budgetmål:-)
Den nya familjen , även dom från skåne, är förövrigt jättetrevliga och har en flicka i Moas ålder. Men även dem har upplevt samma olust kring barnens bemötande mellan varandra och avsaknaden av "gathering" på skolan. Att det ska vara så j?la svårt. Jag har i alla fall sagt att jag kan vara behjälplig och har redan tillbringat en dag på skolan. Nu ordnar vi ju även med en "samkväm" på stranden det är väl så långt min behjälplighet orkar sträcka sig, sen får vi hålla oss till de våra:-)

Nä dags att springa och hämta över Vigor som för tredje gången idag hänger hos grannen och frågar vad de heter i efternamn. Det är om inte annat läggdags för honom nu, men jag vet att han kommer att, efter ett högljutt, motstånd försäkra sig om att han bara ska hem och mysa inte sova. Vigor har utvecklat sitt språk så mycket att det imponerar. Inte uttalet utan hans uttrycksfullhet och meningarnas längd hör inte en tvååring till vanligheten.
"jag tyckte det var riktigt kul att hälsa på hos Tilda idag
"jag vill äta med en sked iställe,t det blir mycket enklare då"

Parantes: Tänkte pojkarna skulle få en varsin bloggredogörelse när de blir äldre, då de inte kommer att minnas eller erinra sig om vistelsen här i Thailand överhuvudtaget. Därav alla anekdoter och barncitat.

15/1 2009
Hannes åtta månader – grattis
Han har tillbringat sin åttåmånadersdag med att leka vid strandkanten, skrattat hysteriskt åt Vigor, ätit ananas, bara velat vara i närheten av sina syskon, skrikit efter Vigor, velat ha Moas petshop, suttit en liten stund men definitivt inte velat jobba på rörligheten. Jag var en aning orättvist där, då han visst kan åla – lite – bakåt. Bakåt ålning brukar ju visserligen ligga närmare halvårsbebisen än en åtta månaders och då är det väldigt sött. Nu är Hannes så stor att han faktiskt ser ut som om han skulle kunna resa sig upp och gå, så hans ålningsförsök ser faktiskt väldans tafatt och lite småkorkad ut. Förlåt Hannes du är ändå värdens sötaste 🙂
Sen har han smakat lite choklad glass- vi vet, urusla föräldrar men till vår ursäkt har vi?..tre stycken:-)
I morgon är det Kamala festival och sen får vi besök i flera veckor framöver. Insuper lugnet, äter rostade mackor och läser den överdimensionerade "luftslottet som sprängdes".

Parantes: Hade Yoga med Chatrine, själv idag. Chatrine, en viril, spenstig och barnlös globetrotter i sina sena femtio som "Yogat" över hela världen. Hade alltså en session med henne upp i de thailändska bergen under solnedgången, som jag i och för sig knapp såg, men ändå. Det är egentligen hur coolt som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.