Sara L Henriksson

En toalett för lite

19/1 2009
Besöket från gråa Stockholm dök upp på eftermiddagen i lördags och trots många timmar på Arlanda var de vid gott mod. Vigor där emot kom hem illamående med för lite vätska i kroppen. Välkomnade herrskapet med att spy över köksgolvet. Inget överdrivet, drack några glas juice och var sen åter på banan.

Vi drog på stort och åkte redan dagen efter till Rawai och därifrån med longtail till coralisland. Det var blåsigt så båtturen blev löjligt blöt och skakig, men väl på plats var det helt underbart. Perfekt för småbarnsfamiljer att kunna snorkla direkt från stranden. Moa blev helt biten av att snorkla, nu när hon fick se riktigt färgglada fiskar och andra havsdjur istället för några fjuttiga gråfisksstim. Hon ville snorkla med sin morbror mest hela tiden. En morbror som var mer röd än brun när vi återvände:-) Idag har vi hängt på norra delen av Kamala och solen fått gassa på våra röda och bruna yttre.

Imorgon åker brorsan med tjej vidare till Kaohlak, det har varit trevligt att ha dem här. Ganska lugnt att inhysa dem i rummet bredvid och ha alla ungarna hos oss.

20/1 2009
Inget Kaohlak för gästerna idag, byttes ut mot ett illamående tillstånd i sängen. Brorsan tjej hade magbekymmer redan under gårdagskvällen men det förklarades bort med en känslig mage och möjlig dålig frukt på stranden. Men övriga familj inkluderad bror själv vaknade upp i morse efter en magont natt. Till och med Hannes hade trillat dit. Pelle hade lindriga känningar och fick anses frisk i det annars så sjuka sällskapet men Vigor har mått prima hela dagen. Denna hastiga diareeepedimi gjorde att vi heller inte fick till en efterlängtad "släktträff" idag. Moster och kusin med familjer anlände till ett hett Kamala men får förhoppningsvis träffa delar av oss i morgon. Moa är den som utökat sjukdomsbilden med att ha fått feber, få se när hon kommer på benen igen. Bror som helt orutinerat bränt sig fånigt mycket, led ingen förlust av en inomhus dag med syskonbarnen. Har lite svårt att tro att han är en globbertrotter som belägrat många varma länder under sina resor:-)
Men men allt går, nu har vi haft magsjuka ihop med våra inhysta gäster och dessutom delat en toalett på sju:-).

Kommentar: Våra grannar, trebarnsfamiljen reste hem i förrgår och efterlämnade en tvillingsulky. En vagn som Pelle direkt blev kär i och gärna kör runt på. Vigor tycker det är häftigt att åka tillsammans med sin bror, men har svårt att lämna Hannes ifred och gästar honom gärna med både fötter och händer på hans sida, vare sig han är vaken eller inte. Vagnen är inte i bästa skick men uppskattas till tusen, kanske får den se vårens ljus i Umeå en dag
I alla fall bytte vi mailadresser med dem och har redan lite frågor om hur det var med utstädning osv.
Men så kom det en magsjuka i vägen och orsakade hastig städning med en spårlös lapp som följd. Så om ni läser detta, maila oss:-)

21/1 2009
Äntligen fick barnen träffa sitt efterlängtade "barnbesök". Redan kvart över nio var vi på stranden och stampade i sanden i väntan på familjen Lindgren, som turliges var uppe i tid:-)
Det blev badlek på förmiddagen och lyxig makaronilunch hos oss på eftermiddagen. Ungarna leker superbra så där kan man dra till med att de genom släktskap är gjorda av "samma skrot och korn" och att "lika barn leka bäst". Hannes var dock på humör, är helt galet envis och vill vara med barnen på deras villkor hela tiden. Egentligen borde vi spela med på hans ihärdighet och låta honom ligga på golvet lite mer. Även om golvläge genererar ett tjurigt gnällande så kanske han skulle använda sin tjurighet till att faktiskt lära sig något nytt. Men då vi har besök känns det ingen kul att ignorera högljudda protester från en lat Hannes.

Vi har i alla fall planerat veckan lite. Imorgon blir det Patong utan män och barn, på fredag en tur till Kaiisland och snorkling Som svar på "tjejshoppingen" kanske papporna tar en fisketur, senare i veckan. Utöver det blir det självklart bad och lek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.