Sara L Henriksson

Jaha så då är man svettig igen!

22/1 2009
Värmen har tilltagit och luftfuktigheten ökat så det är svettigt igen. Det var faktiskt ett tag sen man gick omkring med ett konstant glansigt yttre, blankt hår och kletiga handflator. Undvek lite värme idag när vi åkte in till Patong under dagens hetaste timmar och gled omkring i airconditionerade affärer. Bhaten nere i 3.95 så jag shoppade endast ett par billiga solglasögon till Moa som har tappat sina.
Bjöd "norrlandsgästerna" på middag från våran favorit "hål i vägen hak" Gott och trevligt. I morgon bär det av till Kho khai, det ska bli super, fick ju lite blodad tand av ö livet häromdagen.

Så måste jag ju bestrida lite ihärdigt bloggande om vår enkla och glada bebis. Det är inte lite som ska tas tillbaka, utan varje liten bokstav om den leende sonen:-) Han har ett sånt jädra.. temperament att han kräver en vuxens handräckning nästan jämt. Ibland blir han visserligen nöjd med att bara finnas bredvid sina syskon i en falsk illusion om att han faktiskt är med i leken. Sitter där i lekrummet på golvet mellan Moa och Vigor men på ett betryggande avstånd från deras ej anpassade bebisleksaker. Men som oftast vill han göra exakt som dem. Ha deras saker och äta deras mat. Alltså bebis som inte vill utvecklas vill ändå att vi håller honom så att han kan röra sig framåt och gärna spela wii eller leka med Barbie. Bebis som håller på att kvälja ihjäl sig av ett riskorn blir vild och galen om han inte får ungarnas makaroner. Och han ska jag vara hemma med i sex månader till när vi kommer hem?.själv:-)

Dessa barn?man skulle ju kunna skriva en bok om barns alla frågetecken, roliga uttalanden och allt annat som kommer ur barnasinne. Moas sällsynta men helt absurda utbrott för ingenting tar mig på sängen nästa varje gång. Ibland kan man skratta åt det men ibland blir man barnsligt arg över hennes irrationella utspel. (hade ett om ett äpple innan sängdags)

Det bästa med att man är här, är väl just det att känslan av stress, hjälplöshet och frustration bara infinner sig korta stunder och få gånger. Man har ork och tid för ungarnas alla sidor. Vi kan som oftast se det roliga och charmiga i deras kamp att utvecklas och testa gränser.
Att tillbringa ett halvår med barnen är lika fantastiskt som arbetsamt. Här är vi nästan bara föräldrar, på gott och ont. Men samtidigt stöter inte föräldrarollen på så många patruller, då vi endast har byggt livet här efter föräldraskapet. Det finns inget som kräver något annat. Förutom oss själva så klart som önskar vara bara man och kvinna för ett ögonblick. Jag tror det skulle vara tuffare hemma, där det finns så många andra roller som vill ta ens tid i anspråk. Nu är vi här och nu som en familj på fem. Hemma är jag återigen någon som vill vara mycket mer än mamma, här är det svårt och överflödigt att vara något annat:-)

23/1 2009
Vi fick upp ungarna halv sju i morse, trots att vår enda väckarklocka (telefonen) inte fungerar. Eller rättare sagt vår mobil har spelat ut sin rätt och gör numera bara som den vill. Och den vill absolut inte ställa om alarmtiden, som tur är den inställd på vardag/skol tid 0700.

Det var en bunt förväntansfulla barn som steg på minibussen på väg till dagens snorkling utflykt. Att åka en större speedbåt var ingenting i jämförelse med vår svajiga longtail tur häromdagen. Vi stannade som hastigast till vid Khai Noi och snorklade i vågorna. Hannes sov som en stock och Vigor avböjde det snabba doppet. Men Moa var på, även om hon inte riktigt fann tjusningen i ett guppande hav. När vi kom fram till Khai Nok var det inte alltför mycket folk och stranden var inbjudande och vit. (vid hemresa var ön full av enögda turister) Ungarna kunde bada och bokstavligen sitta i fiskstimmen. Till och med Hannes försökte smaka på lite nemofiskarna. Det var skönt att ta en planerad turistrutt, men varmt. Vid två blir det numera sådär panikvarmt att man inte ens vill ha bebis under bara ett parasoll. Vi satt i "restaurangen" och lekte med honom i slutet. Snorklingen var bra men det var mer avkopplande på Coral island. Vi åkte hem i rasande takt med båten för att sen smyga fram i trafiken. Lugn kväll med pasta middag ett glas vin hos grannen och sängliggande ungar vid?nio?när man tänkt en tidig kväll går tiden fortare än vanligt och barnen själva märks inte av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.