Sara L Henriksson

Ett inbrott kommer sällan ensamt!

27/1 2009
Igår kväll när jag satt och skrev somnade Pelle till i soffan. Steg upp halvdåsigt och började funderade högt ifall han nu skulle ha svårt att somna om då inbrottet ligger färskt i minnet. Han borstade tänderna lägger sig i sängen och snarkade gott inom två minuter?.måste funderat länge!!. Dessvärre väcker jag honom eller om sanningen ska fram så är jag helt medvetet lite högljudd då han både snott min kudde och mitt täcke (som egentligen bara är ett lakan) Pelle mumlar nått om resealarmet vi lånat och somnar om i samma stund som han lägger ner huvudet på kudden. Så jävla orättvist, jag kan aldrig somna så där snabbt oavsett inbrotts tankar. Efter en stund hör jag dock grannen prata med thai engelska "No have" med någon polis medan de strosar runt huset. Skönt grannen fixat polisbevakning måste vara för att han är polers med dem. Lägger ner huvudet för att sova gott och polisbevakningstryggt. Men då bankar det på dörren och en granne och en polis låter numera som en hel jädrans poliskår som stationerat sig utanför huset.. Mycket riktigt vi går ut på gården och hela Kamalas styrka så när på den som sitter kvar och bevakar själva stationen driver runt på gatan Grannen har haft inbrott!!! Andra huset på mindre än ett dygn, va står det skrivet på våra ryggar .."på vår gata kan man lätt göra inbrott, enkelt, så spill ingen tid". Hela grannsällskapet står ute och spekulerar metoder och motiv. Nu hade inbrottet skett när ingen var hemma men likt hos oss var de bara ute efter kontanter.

De flesta boende här bloggar i någon form men ingen tänkte skriva om det? Någon fantiserade om aftonbladets löp Inbrott hos småbarnsfamiljer i Thailand. Lägg till oroligheter, ekonomiska kriser och regn å Thailand blir ett minne blott. Nej nej det är helt okej här trots att vi bor inbrottstjuvarnas och depositernas land.

Va! de kunde bara putta upp fönstrena? Även huset på hörnet är drabbat, på 100 000bht oj vi förlorade bara 300bht eller rättare sagt vi förlorade helt saningsenligt bara 300bht.. Nä det borde ingå flyttskydd i försäkringen, skulle gärna bo där borta där de har murar och vakt?jaha 60 000bht för en månad, nämen vi bor kvar i vårt leksaks hus, med våra "obifintligalås" fönster.

När vi står där (alla svenska grannar) och begrundar situationen klockan ett på natten
ser vi plötsligt två moppar svänga in på vår lilla väg men att de vänder lika fort, då de får syn på poliserna. Vi hojtar till och förväntar oss en biljakt a´la actionfilm eller åtminstone en Beck rulle men nej då, vi tar det lugnt, röker lite och går ett varv till runt huset. Roliga var dom i alla fall, poliserna och de lämnade kvar två undangömda män av ordning i buskarna så att vi kunde sova tryggt. Tack Tack.

Kommentar: Våra vänner "magsjuk" landade idag och Pelle fick köra folk i skytteltrafik vilket innebar att jag agerade skyttelmamma. När Frida och Mattias kommer in med lilla tjejen på höften frågar Vigor "men var har ni era Vigor och Moa"? Han trodde att även de skulle komma med kompisar till honom och inte bara med ett (söt) fjuttigt barn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.