Sara L Henriksson

Lata och förkylda

6/2 2009

Tre snoriga ungar har blivit fyra och gnället är påtagligt. Nu har ju vi inga större ambitioner om att dagarna ska vara intensiva och aktiva, så det gör inget att vi hänger mest hemma och att det inte blir mer än en "utflykt" per dag. Igår var vi en vända i Patong för att handla lite och för att jag och Frida skulle gå på bio med Moa. Rättvis fördelning?vi satt och glassade framför Inkhart i fräsch biosalong och killarna tampades med tre små barn inne på Carefor. Det var ingen storhandling inplanerad, men med tre barn i hushållet verkar "småsnabb" handling vara ett minne blott.
Just det, måste köpa både smör, vatten och toapapper idag, så mycket för pappornas inhandling:-).

Idag lämnar vi igen bilen och familjen "lat" får börja gå eller rättare sagt valda delar av familjen får gå och resterande åka moppe igen. Nu börjar värmen bli smått besvärande men tre veckor ska vi väl klara och möjligen kan jag gå ner några hundra gram. Kanske måste vi åka en sista sväng innan vi blir benburna, måste bara vänta på att Vigor och Pelle kommer hem som är på biltvätten och äter glass. Hoppas bara inte Vigor snorar ner bilen innan de hinner hem. Han är uberförkyld men har ändå hur mycket energi som helst, visserligen tar den sig ett gnälligt uttryck men ut behöver den. Han har också visat svartsjuka tendenser, mer de senaste dagarna. Storebror som inte gjort mycket på sin lillebror, går runt och dummar sig kring Nelly. Inget storslaget men han önskar gärna göra lite tjyvnyp. (mest uttrycker han bara att hon inte får vara med, som om hon trånar efter att få vara med och leka "mamma, pappa barn", dessutom ska han "försvara" han sin yngre bror mot henne vare sig det behövs eller inte). Det gör att föräldrarna måste öva på att inte provoceras av en fånig tvååring och att vi går omkring och förmanar den svartsjuke. Nu kan ju Nelly göra så mycket mer än den orörliga och numera väldigt missnöjde Hannes kan, så vi får väl se när han blir mer mobil om Vigor får någon "nytt syskon" reaktion på honom till slut.

Och så slutligen har vi nu fått varningen, att vi bör flytta ut om vi inte betalar in en och en halv hyra. Ni vet det vi inte ville betala förrän vi fått klarhet i vars den inbetalda depositen försvunnit, vem som ansvarar för förlusten och hur vi gör med husesynet. Vi ligger för tillfället plus minus noll. Betalar vi in, kommer vi förmodligen aldrig få igen pengarna av hyresvärden då de inte får några pengar från den smitande Gerd. Vi har dock pratat med en "kontaktperson" till smitaren som försöker lösa situationen då Gerd thailändska hus ska ut på markanden och täcka upp alla skulder. Det är inget våra hyresvärdar bryr sig om, de vill bara att vi står för förlusten ovidkommande om att de också har blivit lurade och det står på kontraktet att de ska betala tillbaka både deposit och bokningsavgift.

Ps 7/2 de har nu gått med på att få 12 000 bht och vi får bo kvar till den 22 feb. Då kan dom hyra ut huset och förlorar därmed ingenting. Vår tillförlit finns nu hos "indrivarna" att vi går igen pengarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.