Sonja(s) blogg

Bravo Mona

Monas tal ikväll i Almedalen  var lysande. Hon talade om de flesta områdena men jag är speciellt glad över att hon gjorde tydligt att vi står inför ett vägval i höstens val.

Hon visade tydligt vilka visioner vi som socialdemokrater har om framtiden och vilken ideologi vi står för.

Vi måste hjälpas åt att bygga Möjligheternas Sverige där vi solidariskt tar ansvar för varandra. Vi måste motverka det klass-samhälle som är på väg med högerns politik med större och större klyftor.

Vi ser det tex i att nu kan rika personer som har råd med en sjukförsäkring gå före i kön vid våra offentliga sjukhus. Är det så vi skall ha det?

Det skall enligt alliansen (läs högern) inte vara behovet som styr vem som skall få vård först utan det skall finnas gräddfiler för vissa. Det är inte rätt, vi måste fortsätta se till att vård ges efter behov och inte efter hur stor plånbok man har.

För varje person som går före i kön får någon annan stå tillbaka och vänta. Vilka konsekvenser kan det få?

Bravo Mona, jag ser fram emot att du blir statsminister. Du är vad vårt land behöver.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Sonja Eriksson

    Svar till Jan Nilsson (2010-07-09 00:27)
    Jag svarar gärna offentligt,

    Ja, jag tror att det är Mona Sahlin vi behöver för att vi skall få ett samhälle där alla är lika mycket värde oberoende av hur stor plånbok man har.

  2. Allians i Vännäs önskas!

    Precis som i Vännäs är det just ett alliansstyre som behövs i framtiden! Det ska löna sig att arbeta och skatterna för främst låginkomsttagare måste sänkas! Förstår du och dina vänsterkollegor inte att det går inte att ständigt höja skatterna utan att någon gång reflektera över om de går till rätt saker? Att ni sossar dessutom ska samregera med kommunister och miljöpartister som vill förbjuda köpcentrum säger ju allt!

  3. Sonja Eriksson

    Svar till Allians i Vännäs önskas! (2010-07-12 23:20)
    Om det är skatter för låginkomsttagare som måste sänkas varför har då de rikaste fått den allra största delen av alla sänkningar?

    Dessutom har väldigt många låginkomsttagare fått stor höjning av a-kassan så det blir väldigt lite kvar i börsen av den skattesänkning som det blivit med alliansen, om ens något.

    För oss är det precis det du skriver som det handlar om, skatter skall gå till rätt saker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.