Sonja(s) blogg

Sälja Vattenfall ?????????

Centern föreslår att sälja ut delar av Vattenfall !!!!!!!!

Det måste vara ett av de allra sämsta förslagen som kommit från Centern. Att sälja Vattenfall och använda pengar från försäljningen till engångssatsningar och låta den årliga vinst som nu blir gå till multinationella företag utomlands i fortsättningen. För jag är övertygad om att det blir ett sådant företag som skulle vara intresserad av ett köp av Vattenfall.

Men detta visar ju egentligen bara att Centern inte kan ta ansvar för vår gemensamma ekonomi. Med alliansen vid makten så finns snart inget gemensamt ägande kvar och inga intäkter som vi gemensamt kan använda till välfärd, till vårt gemensamma ansvar för andra människor

Våra skattepengar som har byggt upp Vattenfall tycker jag skall stanna kvar i Sverige samt stanna kvar i vårt gemensamma ägande. Jag ser också gärna att man använder en del av vinsten till gröna satsningar men det är en stor skillnad mot att göra en engångssatsning.

Att sälja och använda intäkten av försäljningen till hur bra ändamål som helst är väldigt kortsiktigt jämfört med ett långsiktigt ansvarsfullt ägande.

Låt oss hoppas att detta är ett förslag som hamnar i papperskorgen så fort som möjligt.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.