Sonja(s) blogg

Säja nej till 6 831 000 000 kr?

‎Enligt vad Ibrahim Baylan skriver på facebook drar vattenfall in 6 831 000 000 kronor i vinst till skattebetalarna under april, maj och juni i år. Det är alltså detta bolag som centern vill sälja för att få in 10 miljarder för att starta ett nytt bolag,

Hur kan alliansen motivera en sådan försäljning? För mig är det ett otroligt slöseri med skattepengar.

Etiketter: , , ,

14 kommentarer

  1. Lars Valler

    Centern är ute o fiskar men det ksnake man förstår då detta handlar om ett riskkapitalbolag mot förnybar energi och inte ett enligt regelverk ägerdirektiv till vattenfall att skapa ett sådant bolag av vinsten och skapa möjligheter till nya innovationer

  2. Alliansväljaren

    Men, läs på innan du uttalar dig, Sonja E! Det är inte hela Vattenfall som ska säljas, utan EN DEL av bolaget! Skrämmande med din och dina sossekollegors okunskap/förvrängning.

  3. Sonja Eriksson

    Svar till Alliansväljaren (2010-08-02 23:20)
    Jsg är helt medveten om att det idag talas om att det bara är en del av vattenfall som skall säljas men jag tror att detta bara är början. Sedan vad gäller mitt räkneexempel så visar det vilka pengar som står på spel, vem som helst kan räkna ut att även att sälja en liten del av bolaget innebär att det försvinner mycket inkomster ur statskassan.

  4. Sonja Eriksson

    Svar till Stina Jansson (2010-08-02 22:28)
    3 % av vinsten under 3 månader blir 204 930 000 kr, omräknat på helår 819 720 000 kr,för mig är det oerhört mycket pengar. En kontinuerlig inkomst som man kan använda till långsiktiga satsningar.

  5. Katarina Hampusson

    Hej Sonja, det är tråkigt att en Socialdemokratisk företrädare inte läst på förslaget bättre och lämnar felaktig information istället för att föra en saklig debatt. Till skillnad från dig tror jag inte att något parti, eller någon regering, säljer hela Vattenfall så länge det ger en rejäl avkastning, det vore politiskt självmord. Vad får dig att tro att pengarna försvinner ur statskassan? Pengarna kanske omdisponeras och omsätts i nya företag i vår region eller rent av i vår kommun, företag fria från bolaget Vattenfall och dess styrning? Det kanske genererar nya jobb och ny tillväxt?

  6. Åke Sandström

    Sonja !
    Ditt försök till matematik är patetiskt !
    En försäljning av cirka 3 procent av ett börsvärde är inte 3 procent av vinsten ! (Var inte Din rådgivare Ibbe – skolminister ??)
    Däremot frigörs pengar för att göra något bra för ex.vis teknikutvecklingen inom miljöområdet, skapande av riskkapitalfonder för Norrlands inland m.m
    Vänsterkartellen föreslår i sin budgetmotion att 5 miljarder årligen skall tas från Vattenfalls vinst. Detta är medel som går in i statskassan och skall förhandlas om varje år. Vilka sektorer skall det gå ut över ?

  7. Sonja Eriksson

    Svar till Åke Sandström (2010-08-03 10:39)
    Det är mycket möjligt att jag gjorde en fel omräkning vad gäller hur stor vinsten blir utifrån hur stor del av bolaget som skulle säljas men fakta kvarstår, det handlar om väldigt mycket pengar. Ofattbart mycket för de flesta av oss.

  8. Rune

    drar på smilbanden!!..vilka som är patetiska som Herr Sandström uttrycker sig är väl inga andra än Centerpartiet.
    vad stod ni för under ett visst folkval??..utfallet är minst sagt patetiskt!

    gå i pension….

  9. Bettan

    Åke kan tydligen räkna men det kan inte Sonja, undrar vem av dem som borde pensioneras?

    Eller kanske det är dags för dig själv Rune?

  10. Muppen

    Är det för mycket begärt att begränsa en politisk diskussion till just en politisk diskussion?

    Dessa ständiga personliga idiotförklaringar gör att åtminstone jag som liten väljare tappar intresset för att engagera mig.
    Politik blir en form av snedvriden underhållning istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.