Sonja(s) blogg

Ny intraprenad i Vännäs äldreomsorg?

I dagarna så skickas en intresseanmälan ut till den personal som arbetar på Borgmästargården i Vännäs om de vill bli en intraprenad. Det känns jättespännande. Jag hoppas att de tar möjligheten att genom ett större eget ansvar få chans att påverka sin egen arbetsituation.

I Vännäs har vi under en längre tid haft en tydlig politisk vilja om att vi gärna ser fler intraprenader men det är jätteviktigt att det sker utifrån en önskan och vilja i personalgrupperna om att man vill det. Om inte den viljan finns så tror jag inte att resultatet blir så bra.

För en del kanske det är något nytt och kanske lite skrämmande men jag hoppas att alla nu under den tid som kommer, lyssnar på information och tar reda på så mycket som möjligt om vad det innebär så att man kan ta ställning och vara klar över vad man vill.

Att det är Borgmästargården som får erbjudandet beror på att det är en lagom stor enhet som är avgränsad från övriga boenden.

Att bilda en intraprenad är inget man gör över en natt utan det är en process som tar tid. Det är många moment som skall gås igenom så när det skulle kunna bli aktuellt att köra igång, om de som jobbar där nu vill, är idag osäkert. Det är också viktigt att det får ta tid. Jag är övertygad om att ett bra förberedelsearbete gör att förutsättningarna för att det skall bli lyckat blir så mycket större.

Nu har vi satt bollen i rullning, få se vart den rullar iväg.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.