Sonja(s) blogg

Positiva befolkningssiffror

Vännäs ser ut att fortsätta öka sin befolkning. Visserligen inte med så stora siffror men ändå. Hittils har vi ökat med 16 personer från årsskiftet. till och med juni. 

Det är jätte kul. Det är allt för många kommuner som drabbas av minskade siffror så jag är glad för varje plussiffra vi kan få.

Jag kan då inte undvika att fundera över: Hur skulle det se ut om vi hade fler fina lägenheter att erbjuda? I Vännäs eller i Vännäsby.

Nu snart är det ju möjligt att kliva på pendeltåget till Umeå i Vännäsby så då borde Vännäsby bli ännu mera lockande att flytta till.

Att åka mellan Vännäs eller Vännäsby till Umeå tar ju många gånger kortare tid än att åka lokalbuss från Umeås ytterområden in till centrum.

Jämför man dessutom att det finns bra service samt om man vill köpa en villa, mycket billigare bostäder i Vännäs och i Vännäsby än i Umeå så det borde det locka många att bosätta sig i vår kommun.

Därför tror jag på en fortsatt ökning av vår befolkning i Vännäs kommun. Men om det byggdes fler lägenheter så skulle säkert siffrorna öka ännu mera.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Barbro Johansson

    Trevligt och alldeles nödvändigt att vi blir fler i kommunen. Vill bara meddela att av ökningen på 16 personer står Tväråbäcksbygden för 7. Inflyttningskampanjen har hitills gett det resultatet, förhoppningsvis väljer ännu fler at flytta till vår bygd.

  2. Sonja Eriksson

    Svar till Barbro Johansson (2012-08-15 23:36)
    Det låter väldigt bra att inflyttningskampanjen ger resultat.
    Jag hoppas också att ännu fler kommer både till Tväråbäcksbygden och till övriga kommunen. Vi har många platser som är väldigt fina och trevliga att bo på. Det finns så mycket mer än bara centralorterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.