Sonja(s) blogg

Förutsättningar till välfärd ökar med s-regering

"Kvaliteten i välfärden ska höjas och kommunerna tillföras de resurser som krävs för detta. Finanseringsprincipen ska respekteras. De kostnader som beslutas av staten ska också betalas av staten. Detta ska stämmas av återkommande. Skatteutjämningssystemets utveckling behöver följas noga så att målet om en rättvis  utjämning och likvärdiga villkor nås över tid. Kommunerna måste ges förutsättning till en god och stabil ekonomi."

Jag känner mig stolt över att vara socialdemokrat med denna skrivning. När vi vinner nästa val så kommer vi att få helt andra förutsättningar att bedriva vård och omsorg i kommunerna än vad dagens regering har gett oss.

För dem räcker det med att värna välfärdens kärna med vackra ord och enstaka projektmedel men för oss handlar det om att höja kvalitén och samtidigt ge kommunerna ekonomiska förutsättningar till att göra det.

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Nyfiken

    Jag tycker det ser bra ut och de som jobbat med detta ska ha ett tack. Jag tror Magdalena blir en bra finansminister

  2. johan Söderling

    Man kan fundera på hur många år det skulle ta för att återställa en välfärd värd namnet. Först behövs ett regeringsskifte och sen behövs säkert många år.Vissa saker går säkert inte att återställa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.