Sonja(s) blogg

Översyn av socialpolitiken

Gjort min debut i talarstolen på socialdemokraternas kongress idag ang om att det behövs ett socialpolitiskt handlingsprogram. 

Jag, tillsammans med flera andra pratade om att det behövs ett samlat grepp över alla insatser som behövs för alla människor som idag far illa. Partistyrelsen hade besvarat de motioner som handlade om det och tyckte väl egentligen att de arbetar med de frågorna men vi yrkade om att motionerna skulle bifallas för att göra det ännu tydligare om att det behövs ett samlat grepp med en handlingsplan om de socialpolitiska frågorna..

Partistyrelsen ändrade sitt besvarande till ett bifall efter alla yrkanden så nu har vi ett beslut om att det ska göras en översyn och ett samlat handlingsprogram om socialpolitik när vi kommer i regeringsställning.

Det behövs verkligen, nu upplever man att de socialpolitiska frågorna är ett bortglömt område. Under åren med den borgerliga regeringen så har det hela tiden blivit försämringar här och där som tillsammans har blivit ett systemskifte. 

För att då kunna hitta bästa möjliga sätt för att åtgärda de brister som finns så måste alla möjliga aspekter belysas och det kan göras i ett handlingsprogram. Då får vi också en möjlighet att kunna arbeta likvärdigt över hela landet.  

en attsats i motionerna lyder så här 

"kongressen beslutar tillsätta en arbetsgrupp med uppgift att skyndsamt ta fram ett förslag till ett modernt, kunskapsbaserat, balanserat och heltäckande program inom politikområdena socialpolitik och beroendevård, samt förebyggande insatser för de olika målgrupper som berörs"

 Sonja i talarstolen när kongressen behandar social utsatthet och missbruk

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.