Sonja(s) blogg

Skön helg för alla?

Så blir det vardag igen. Känns riktigt skönt. Även om det är kul att vara ledig och roligt att umgås med släkt och vänner så är det också kul att komma tillbaka till jobb och arbetskamrater. Ja, nu har jag ju inte varit helt ledig under mellandagarna utan jag har under några dagar varit på mitt jobb i Vindeln. Där har jag flyttat till ett annat kontor och städat lite bland alla papper. Mina arbetsuppgifter förändras där lite i samband med årsskiftet och riktigt vad det kommer att innebära är inte riktigt klart ännu men det blir säkert något intressant.

Övrig tid, 3 dagar per vecka, ägnar jag åt mina politiska uppdrag. Där har det varit lugnt för mig under helgerna och mellandagarna. Som ordförande för vård och omsorgsnämnden så ska man alltid vara tillgänglig för om det behövs akuta beslut. Det kan handla om  barn som måste omhändertas eller en person med missbruksproblem som måste få vård omedelbart via tvångsvård.

Nu är det inte bara jag utan det kan också, om det är överenskommit och fattats beslut i nämnden, vara någon annan i nämnden som tar sådana beslut. I och med det så har vi fördelat helgerna mellan några av oss. Jag har alltså sluppit passa telefonen ett antal dagar under julledigheten och det har varit skönt.

Men, i alla fall under de dagar som jag haft jour så har jag inte fattat något akut beslut. Jag hoppas att det betyder att det har varit lugnt, att det inte är något barn som farit illa under julen utan att alla haft en skön och underbar jul. Nu vet jag ju att så är säkert inte fallet för alla. Det finns många barn som inte har det bra och det finns många som faller djupt i missbruk när det är storhelg utan att det betyder att det blir akuta beslut. Även om man inte vill tro det så finns det. Ibland närmare än man tror.

Jag kan bara hoppas att vi har ett samhälle i Vännäs där vi ser varandra och att vi som medmänniskor reagerar när vi ser att det går på tok. Det finns hjälp att få och ju tidigare någon reagerar och slår larm, ju lättare är det att hjälpa och att hitta bra lösningar.

När vi som samhälle måste använda akuta beslut och tvångsåtgärder så har vi misslyckats. Och då menar jag både som myndighet och som medmänniska.

Vi måste alla hjälpas åt för att alla ska ha så bra liv som möjligt. Julen är en viktig helg men all annan tid är också viktig.

 

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.