Fotgympa i skidspåret

Hallelujah! 07:30 och nydragna skidspår. Lite sol valde också att titta fram vilket gjorde att humöret var på topp, här skulle det åkas längdskidor! Fina skidor på, och musik i örorna som skulle få mig att vakna. "Lugn, lugn" tänker jag, får inte börja åka för fort när jag är lite ovan att åka skate. Håller igen de första minuterna.

Helt meningslöst var det. Efter 5-6km krampar det i fötterna, de är på väg att försvinna, gå av. Hur kan det vara så jobbigt? Jag tror helt ärligt att jag ska falla ihop på spåret! Även denna vecka får jag gena lite på slutet av 10km; blir kanske 9,5km men mina fossingar fixar verkligen inte mera.

Jag som hade sett framför mig hur jag skulle susa fram på skidorna mil efter mil. Å andra sidan är det skönt att man faktiskt måste träna för att komma någonstans.

I eftermidag blev det ett kort lugnt distanspass, skönt att springa i solen, slasken försökte jag nonchalera. Tränade även lite styrka på det. Förra veckan fick jag kramp i låren av de djupa benböjen så viktökningen fick utebli, kändes mycket bättre idag. Delar dessutom ut en guldstjärna till mig själv som till och med ides med att göra armhävningar!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.