Stefans basketblogg

Sit Yo Ass Down!

AP Photo/Mark DuncanMor och son James i meningsutbyte. Läs allt om incidenten, lite längre ner.

<<<<<<<<<<<<<<<<< CELTICS - CAVS, MATCH 4 >>>>>>>>>>>>>

Oj vad jag älskar den här serien. Chuck, Kenny, Magic och EJ i TNT-studion satt mest och hatade på Bostons långsamma anfall, men vad de missade var att Cleveland spelade helt fantastiskt försvar i 48 minuter. Jag vet faktiskt inte om jag sett något lag jobba så hårt defensivt över en hel match. Anderson Varejao spelade så gott som prickfritt mot Kevin Garnett, Lebron stängde ned Paul Pierce och hela laget gjorde ett stort jobb med att stänga Ray Allen och inte släppa honom fri runt screenerna.

Cleveland-Boston är stenhård, grötig, brunkig basket. Slutspelsbasket att bara ligga och njuta åt. Lebron är mannen och jag tror faktiskt att Cleveland har en chans i den här serien. Att Lebron endast satte 7/20, och inte en enda tvåpoängare utanför tresekunderområdet, spelar ingen roll, han ägde matchen totalt.

Och så var det den där överjävliga dunken som definitivt avgjorde matchen. Så hård, så viktig, så vacker. Förövrigt tror jag nästan att det var den enda dunken på hela matchen.

De få minuter han satt på bänken såg Cleveland ut som ett gäng nervösa sjuåringar som gått vilse i skogen och tappat bort sin mamma.

Och apropå mammor. Vilket ingripande från Gloria James, Lebrons hårding till morsa. När Pauls Pierce demonstrativt foulade Lebron James som gick på lay up hamnade de båda i publiken, flög nästan in i morsan. Gloria James blev rasande över Paul Pierce bryska foul och var beredd att hoppa på honom. Kevin Garnett, klok förförare som han är, lade handen runt Glorias midja och försökte lugna ned henne, men Gloria ville inte lugna sig. Då klev Lebron fram och bara dagen efter morsdag sa han till sin mor: "Sit yo ass down!". Hoho, en framtida klassiker, månne.

Som ni förstår, match fyra hade allt.

3 kommentarer

  1. Erik

    Apropå morsdag så råkade jag, basketstinn och tillfälligt amerikaniserad, fira morsdag som levde jag på andra sidan atlanten, alltså två veckor för tidigt. Så kan det gå. Hursomhelst gjorde match fyra varken mig eller min mamma besviken, brunkig var ordet. Serierna över lag hettar ju till som bäst nu, härliga tider!

  2. Flipper

    Som vanligt fascinerande, och som vanligt utmanande.
    I dag fastnar mina ögon på ordet ”brunkig”. Kan det vara ett basketuttryck?

    Den enda ”Brunk” jag känner till är Jonas Jonson Brunk, född 1600 i Sävsjö, död 1643. Den man som enligt sägen gett namn åt stadsdelen Bronx i NYC.
    De spelar säkert mycket basket i Bronx.

  3. Stefan

    Skärpning Flipper, brunkig är inte ett basketuttryck utan ett uttryck som jag mest sett omnämnas i TCIM-fourmet faktiskt, där ordet representerar den typen av hockey som många menar att Fagervall förespråkar. Alltså hockey där lirare och finess är underordnat hård jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.