Stefans basketblogg

Grattis Chicago!

AP Photo/Bill KostrounSteve Schanwald – en lycklig man

Till skillnad från andra spännande lottdragningar, som inför de stora fotbolls-turneringarna, får man inte vara med i lottrumet under draftlotteriet. Istället är det klassisk kuvertsöppning som gäller.

Nattens osannolika vinnare blev Chicago Bulls som trotsade alla odds. Man hade endast 1,7 procents chans till förstavalet, och som man tog den chansen!

Steve Schanwald, vicepresident för Bulls, log som ett barn när det visade sig att hans klubb klättrat från nionde till första plats, och jag förstår honom. Många experter tippade Bulls som en potentiell utmanare i öst, men säsongen blev inget annat än ett stort misslyckande. Skador, röriga trades, en dålig start, en coach som inte lyckades pricka rätt och mycket ojämnt spel från stjärnorna är väl några av förklaringarna till Bulls sunkiga säsong.

Men nu får man alltså världens chans att cementera sig i topp. Valet kommer att stå mellan forwarden Beasly som imponerat stort på de flesta – en blivande superstjärna, eller Derrick Rose, en strålande atletisk pointguard som dessutom är från Chicago.

Man har ju redan Kirk Hinrich som point guard, så jag tror ändå man väljer Beasly. Lyckas man sedan återsigna Luol Deng och Ben Gordon så har man en ung, kvick och livsfarlig fyra som har all möjlighet att dominera i öst i många år. Lägg därtill halvsvenske Joakim Noah så har du en härlig startfemma, om än liten. Ett lag som hade passat Mike D’antoni perfekt: litet kvickt, snabbt. Tyvärr har han ju skrivit på för Knicks redan medan Bulls fortfarande står utan coach. Hittar man rätt man till det bygget finns en oerhörd potential.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.