Stefans basketblogg

The Take Over

AP Photo/Mark AverySorry för blogg-torkan, jag skyller på finlandsresor, på långsamma färjor utan internetuppkoppling och på ännu längre jobbtimmar.

Men nu är vi framme i conferens-finalerna, inga mer ursäkter.

<<<<<<<<<<<<<<< LAKERS-SPURS, MATCH 1 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Jag har redan givit Kobe sin beskärda del av kärlek på den här bloggen, men efter den första matchen i storfräsarserien går det förstås inte att låta bli.

Charles Barkley sa några lika sanna som oroande ord i halvtid:

’They’re the Spurs. They’re like cockroaches, they won’t die. You have to kill them’

Spurs hade fått matchen precis dit man ville: långsam och grötig. Och Kobe hade endast två poäng, mycket tack vare patenterat plåsterförsvar signerat Bruce Bowen, men även för att Kobe, sin vana trogen, sett till att få medspelarna med i matchen innan det var dags att ta över själv.

Och ta över, det var precis vad han gjorde. Med 5.33 kvar av tredje, Spursledning 65-45, satte Kobe en lång tvåa, sedan rullade det på. 14 minuter senare var ställningen 81-81, Kobe hade själv gjort eller direkt assisterat till 27 av Lakers 36 poäng i den makalösa vändningen. Var det någon som sa MVP?

Och för att återknyta till det mr. Chuck sa, jag tror Kobe dödade Spurs på riktigt. Han gjorde precis vad Spurs gjorde mot Phoenix i första matchen i den serien, stal vad som såg ut att vara en klar bortavinst. Jag tror faktiskt inte att Spurs kommer att resa sig. Ta i trä.

2 kommentarer

  1. Basketliraren

    Trots den ”bloggtorka” du påstår att du haft så vill jag bara tacka för en väldigt bra blogg och på att den fortsätter i samma anda.

    Har själv ett – med svenska mått – hyfsat basketintresse och en perfekt småvarm sommardag spenderas likaväl på en asfaltsplan utanför någon skola som på stranden.

    Mitt basketkunnande när det gäller spelare, ligor etc är dock lite halvkasst. Läser denna blogg nästan varje dag och finner den sjukt läsvärd, välskriven och snygg ( sköna bilder allt som oftast! ). Fortsätt på samma sätt så lär du nog få ännu fler läsare rätt snart!

  2. stefan

    Tackar så mycket för berömmet, jag är en lättsmickrad rackare. Jag har alla intentioner att fortsätta blogga i samma anda, så keep hittin that blogg så ska du se att både du och jag fortsätter vara glada.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.