Stefans basketblogg

Supervärvningar för Virtus

Johan Westermark till Virtus? Jepp, det verkar vara mycket möjligt. I dagens VK har jag och kollegan Krainer ett fint knippe Virtusnytt samlat under rubriken "Virtus för Westermark". Tyvärr lyckades redigeringen slarva bort mitt namn, så jag står bylinelös.

Johan Westermark var, precis som jag skrev, ansedd som en av Sveriges allra mest talangfulla spelare i slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Många trodde att han skulle bli en superstjärna med Europa som sitt hemland, men så blev det aldrig. Talangen har aldrig ifrågasatts, Westermark har dock alltid haft en tendens att gå sin egen väg, att träna hårt när han själv känner för det och endast känt sig motiverad när förutsättningarna runt honom varit de rätta.
Det rapporteras att han är mer vältränad än någonsin just nu när han egentligen inte spelat seriös basket på ett år, bara för att han fått sköta träningen på egen hand och göra precis som han vill.
I höst ska han alltså troligtvis börja plugga i Umeå och då blir Virtus ett naturligt val. Johan Westermark skulle vara en sanslöst bra värvning för Virtus och skulle lösa centerproblemet, även om han egentligen är en mer naturlig power forward (tänk Tim Duncan).

Sedan har även David Danell bestämt sig för att spela för Virtus, och det är faktiskt en ruggig värvning. Han har dominerat i baskettan i många år och har en ligasäsong i bagaget. "Slangen" Danell är en klassförsvarare, har ett nästan perfekt skott, är explosiv som krut och har sällsynt långa armar.

I artikeln berättar vi (Jag och Krainer) även att Luca Romano ska träffa några spelare från Luleå BG. Alexander Pettersson, Gustav Nyström och David Hult är förstås de hetaste namnen, men även de mest jagade. Kan Romano få en av de tre att skriva på vore det en bedrift.

Mycket spännande på gång för Virtus alltså.

Liksom för Umeå Comets. Konkurrenten avslöjade i veckan tre ytterligare namn på spelare som ska komma och provspela nästa helg utöver Anna Österman som ni läste först om här.
De tre spelarna är Madelene Malmbom från Sundsvall och Linda Jonsson och Marie Åström från Eskilstuna. Ingen av de tre spelarna har någon imponerande statistik från den gångna ligasäsongen, men de är alla unga. Kan någon av dem ta ett stort kliv i utvecklingen finns absolut möjligheten att den spelaren skulle kunna bli en faktor för Comets.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.