Stefans basketblogg

Fuskare och kriminella

AP Photo/Nam Y. HuhJoakim Noah – i klistret

I dagens VK: Karic – en bluff?

I lördagens VK skrev jag och Krainer om Elvir Karic som är aktuell för Umeå Virtus, en drygt två meter lång bosnier med fin statistik. Att vi kallade honom för Kralic och kroat beror på att vi var aningen felinformerade.
Efter lite lördagsresearch förstod jag att det rörde sig om Karic som verkar vara en bluffspelare. På hans profil på eurobasket.com varnas det för honom för just detta – att han skickar felaktig statistik.
Jag trodde lite enfaldigt att Luca Romano missat detta, men självklart hade han koll på situationen.
– Jag vet om det där. Men jag tycker att man kan ge honom en chans, det där kan ha varit något han gjort när han var yngre, sa Luca till mig.
Och Romano hade förstås kollat med folk som verkligen sett honom spela och enligt dem ska han tydligen vara en helt hyffsad lirare.
Så länge man inte investerar några pengar innan man sett honom kan det väl knappast skada att kolla in honom, även om jag inte tycker att det känns särskilt förtroendeingivande med en spelare som är känd för att flasha falsk statistik.

Luca sa också att saken vore en annan om spelaren gjort något kriminelt – dopat sig, kört onykter, spöat domare eller liknande.

Då skulle han alltså inte gärna ta emot halvsvenske NBA-stjärnan Joakim Noah som på söndagseftermiddagen haffades av snuten i Gainsville, Florida, med både sprit och knark.
Tydligen såg en polisman honom på trottoaren med ett glas bärnstensfärgad dryck och blev misstänksam. I glaset var minsann Hennessy, baaallin, och Noah togs till polisstationen. Där hittade man en joint i fickan på honom och nu sitter han i klistret. I juni ska han upp i rätten och vi håller förstås tummarna för vår halvlandsman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.