Stefans basketblogg

Resultat från Luleå

Luca Romano var som känt i Luleå i helgen på coach-clinic och passade på att surra med några av basketgymnasiets utgångselever.
Som väntat var det svårt att få någon av trion Hult-Pettersson-Nyström att intressera sig för spel i basketettan, de har alla högre målsättningar än så. Men två spelare som kan bli aktuella för Virtus är Eskilstunakillen Gustav Wikström och Luleliraren Fredrik Karlsson. Wikström snittade 3,3 poäng och 2,6 retuer per match på runt 18 minuter den gångna säsongen. Inte särskilt spännande nummer, men han skulle säkert kunna vara en stabil bänkspelare.
Fredrik Karlsson har aningen bättre nummer: 4,8 poäng, 1,9 returer och 1,1 steals på 18 minuter. Inga supersiffror, men han är en strålande atlet och har en stor outvecklad potential, en rätt spännande spelare faktiskt.
———–

Vad gör jag uppe nu, halv två, kanske du undrar? Väntar på basketen förstås. För, till skillnad från förra söndagen, ska TV4 Sport faktiskt visa basket i natt, match tre mellan Lakers och Spurs.

Efter en magnifik vändning i första matchen och en blow out i andra väntar jag mig en riktigt jämn tredje match. Får inte Ginobli fart på sina tår i natt heller så tror jag Lakers vinner och stänger serien.
———–

Det var länge sedan jag kommenterade öst, jag kanske gör det inför eller efter match fyra. Just nu nöjer jag mig med att konstatera att det är en ganska skum serie och att varken Boston eller Detroit under hela slutspelet egentligen uppvisat det där riktigt stora spelet som gör att jag verkligen ska tro på något av lagen som en slutgiltig NBA-segrare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.