Stefans basketblogg

En bra dag

AP Photo/Kevork DjansezianCelebrate like you just won the western conference

I dag är en bra dag, och det av flera anledningar:

1: Lakers fick till slut död på kackerlackorna, och det var Kobe som än en gång demonstrerade övermänsklighet. Han fattade knappt ett enda felaktigt beslut i andra halvlek och hur energiskt försvar Bruce Bowen än anlade hade Kobe svaret.
Nu väntar Boston eller Detroit i final (kanske är det redan klart, har inte hunnit se match sex ännu). När Lakers till slut tog sig igenom Spurs köttförsvar tror jag att de är redo för både Boston och Detroit, två lag som spelat bra defensivt men haft svårt att göra poäng. Vilket det än blir av de lagen kommer de att vara underdogs även om Boston vann båda mötena med Lakers i grundserien.
Finalen blir för övrigt den 29:e för Lakers, en imponerande siffra. Skulle det bli Boston i finalen blir det elfte finalen mellan NBA:s två framgångsrikaste franchises – ett drömscenario för commissioner David Stern och alla som vill sälja NBA-konceptet.
För Spurs är enda alternativet en rejäl renovering av bygget. Stommen – Parker, Duncan, Ginobili, håller ytterligare några år, men allt gammalt virke runt om kring måste bytas om de åter ska kunna ta upp kampen med Lakers, Hornets och Jazz.

2: Comets har hookat ett proffs till hösten, 24-åriga Michelle Bruns som verkar vara en helt dödlig trepoängsskytt. Kan hon knacka ned 50 procent regelbundet kommer hon att vara enorm för laget. Dessutom har hon storlek och styrka, och inte minst verkar hon ha en hjärna för basket, annars får man inte jobba som assisterande coach för ett collegelag. Det ska bli spännande att se henne till hösten. Det enda frågetecknet är att hon inte spelat aktivt på tre år, men funkade det med Mohr så talar väl det mesta för att det kan fungera även den här gången.

3: Om ett litet slag ska jag till Teg för att kolla på provspelande Cometsspelare. Jag förväntar mig inga under, men förhoppningsvis finns åtminstone en talang som kan vara något för ett satsande Comets. Jag återkommer med rapport därifrån inom en snar framtid.

4: Vädret.

5: Jag fick tag på riktigt goda tomater, det var länge sedan sist.

2 kommentarer

  1. Stefan

    Det finns några sätt:

    1) Prenumerera på Ekolådan, i vissa sändningar finns goda tomater.

    2) Åk ut på holmön på sommaren, där odlas god tomater.

    3) Odla tomater själv.

    4) Gå på affären och ha djävulsk tur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.