Stefans basketblogg

Rapport från en tryout

Stefan ÅbergAnna Iderström och Emelie Frejmans – den senare chockade med en lika obcen som lustig historia som innehöll påde politiker och hästar.

Ännu en vacker dag och jag har hunnit begå streetbasketdebut på Hedlundas extremt låga korgar. Mitt skott var både avigt och fult och bollkontrollen var, milt uttryckt, kantig. Bättre fart var det då på Cometsspelarna och provspelarna som höll till på Teg i går. Basketbloggen var på plats för att se vad som egentligen var vad.

Tre provspelande spelare var på plats: Anna Iderström från Karlstad, Linda Jonsson från Eskilstuna (Gällivare ursprungligt) och Madde Malmbom från Sundsvall. Det spelades en internmatch, de yngre mot de äldre, och här är vad jag såg:

Anna Iderfors är förstås en intressant spelare, 187 centimeter är en fin längd i de här sammanhangen. I fjol snittade hon 16 poäng, 7 returer, 1,8 blockar, 1,3 steals och 1,3 assists per match för Karlstad i division ett. Där är hon van att skapa sina egna avslut från low post, något hon förmodligen kan glömma i ligan där försvararna är betydligt bättre. Hur som helst gjorde hon en gedigen insats i går: 6 poäng på 6 skott, 7 returer, 4 blockar, 3 assists, 1 steal och 1 turnover på 28 minuter.
Defensivt matchade hon upp med Frida Jonsson, en svår matchup för Iderström som inte alls hängde med i fotarbetet. Hennes defensiv lämnade en del att önska, hjälpförsvaret kom ofta för långsamt, men offensivt såg det betydligt bättre ut då hon både verkar kunna lägga i bollar och fördela spelet. Just den offensiva blicken var vad som imponerade mest, utöver de tre assisten hade hon fyra assistvärdiga passningar, fint av en ung center.

Madde Malmbom stänkte i två treor, men blandade det med ett knippe airballs och allmänt osäkert spel, knappt godkänd insats.

Linda Jonsson var helt osynlig offensivt, Emelie Frejmans plockade bort henne totalt. Defensivt jobbade hon skapligt, plockade ned ett par returer och så, men ändå ingen direkt imponerande insats.

Emelie Frejmans som haft ett uppehåll, tränat med Comets ett tag nu, såg ruskigt vass ut. Hon spelade med stor energi, gjorde poäng lite när hon ville och spelade nästan prickfritt försvar. Själv säger hon att hon hoppas på att komma med i laget. Det ska hon inte behöva fundera över, hon kommer att vara självskriven i truppen och jag tror hon kan bli en faktor till hösten, baserat på det lilla jag såg.

Till sist kan vi även notera att Cometsspelarna var i långt mycket bättre form än de provspelande spelarna, enligt Björnström ligger lagets fysik just nu på den nivå man brukar ligga på i augusti. Gott tecken.

Kolla in morgondagens blaska för lite mer gottig info, kom ihåg det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.