Stefans basketblogg

Welcome to the sideshow

Mark GilmanKevin Love gillar inte bara att bumpa Kyle Singler bakifrån, han klär sig även i högklackat.

Innan du accepteras in i det finrum som kallas NBA måste du vägas och mätas. Den årliga mätningen av de potientella draftvalen ägde rum i början av veckan, och dessa siffror kan faktiskt påverka en hel del när det handlar om att bli vald så högt upp som möjligt.
Till exempel som för Michael Beasley, som rankas att draftas etta eller tvåa. Han har varit listad som 6′ 10′, men i mätningen nådde han endast upp till 6′ 8,25′ i skor, alltså nästan 4,5 centimeter kortare än han utgetts att vara. Sådant kan faktiskt spela roll.
Men längd, vikt och räckvidd i all ära, efter lite kvicka uträkningar kan basketbloggen stolt presentera The Freak Awards:

Monkey Award
De med längst armar i förhållande till kroppslängden, siffran visar vingspann/längd. Det brukar sägas att en normal människa är lika lång som man mäter från fingerspets till fingerspets med armarna utsträckta. Som referens kan nämnas att jag som är 178 centimeter lång skulle, med Lester Hudsons proportioner, ha ett vingspann på drygt två meter, det ni!.

1) Lester Hudson – 1,125
2) Hines, Kyle – 1,125
3) Riek, John – 1,124

Dino Award
De med kortast armar, lite som tyrannosaurus rex, liksom. Att ha korta armar är förstås aldrig bra i basketsammanhang.

1) Keith Brumbaugh – 0,997
2) Maarty Leunen – 1,001
3) Pat Calathes – 1,012

The Oliver Miller Special Award
Helt enkelt det grovt överexponerade BMI-måttet. När det kommer till atleter är det egentligen ett värdelöst mått, eftersom de flesta muskulösa typer hamnar som ’överviktiga’ enligt modellen. Snittet bland de 80 mätta och vägda prospekten ligger på 25,5, vilket skulle signalera lätt övervikt. I extreme Kentrell Gransberry signalerar måttet dock en god portion sanning, han har nämligen den tredje högsta uppmätta fettprocenten genom alla tider i dessa sammanhang.

1) Kentrell Gransberry – 32,9
2) Joey Dorsey – 30,4
3) Aleks Maric – 28,7

Kerry Kittles Honorary Award
De tunnaste typerna, helt enkelt.

1) Anthony Randolph – 21,1
2) Keith Brumbaugh – 21,1
3) Pat Calathes – 22,0

Crossdressing Achievement Award
Eftersom spelarna mäts både med och utan skor går det kvickt att se vem som haft högst klackar, och den här gången var det Kevin Love, ett utmärkt namn för en manlig strippa i högklackat, som utmärkte sig

1) Kevin Love – 4,4 centimeter extra med skor

Bara som referens kan nämnas att snittet låg på 2,97 centimeter extra och de med lägst skor hamnade på 1,9 centimeter extra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.