Stefans basketblogg

Första svensken i rymden…

…var ju den dära Fuglesang. Men att ta sig in i NBA som svensk verkar betydligt svårare. Det fanns visst hopp om både Jonas Jerebko och Rudy Mbemba inför nästa veckas draft, men de båda svenskarna drog sig ur sent i går kväll.

I Jerebkos fall är det kommenterat av agenten Doug Neustadt som till NSD kort konstaterade: ’Det passar bättre om han är med i draften 2009 ’. Med största sannolikhet hade de starka indikationer på att Jerebko inte skulle draftas trots att han imponerade på många på Reebok Eurocamp i Italien häromveckan. Istället för att sitta och hänga läpp på draftdagen för att han inte blev vald väljer han istället att fortsätta spela italiensk basket ett år till, sannolikt är han tillbaka i draftsnacket nästa år, då betydligt hetare.

Även Rudy Mbemba valde alltså att hoppa av, i det fallet är jag mer osäker varför. Jag trodde faktiskt att han låg rätt skapligt till för att bli en av Portlands tre picks i den andra rundan. Men tydligen fick även han kalla fötter.

Trist, men de hade säkert sina skäl. I övrigt kan man konstatera att alla storfräsare stannade kvar i draften inklusive sanslöst talangfulle italienaren Danilo Gallinari som väntas gå som femma eller så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.