Stefans basketblogg

Falskt rykte

Siten basketsverige.se är i mångt och mycket en bra sida även om uppdateringsfrekvensen på nyheterna, även med sommartorkemått mätt, är tämligen ökenmässig. Sidans stora dragplåster är förstås Jakob Törnells lika uppdaterade som underhållande blogg.

Ett annat dragplåster är silly season-sammanställningen där rykten och klara övergångar inom svensk basket samsas. Jag har dock två stora problem med den:

1) Endast en del av de klara övergångarna och de starka ryktena kommer upp, jämfört med hockeyns motsvarighet, elitprospects, är kvaliteten helt undermålig.

2) Var är källhänvisningarna? Rykten kan uppstå på många olika sätt, allt från en välunderbygd tidningsartikel till en sämre underbygd tidningsartikel till ett helt ounderbyggt inlägg på ett forum. För att kunna bedömma trovärdigheten i ett rykte borde rimligtvis källan alltid lämnas ut. En enkel länk eller förklaring vore inte svår att införa.

I dag ploppade det upp att Umeå Virtus tunge insidenärvaro Victor Edlund är på gång till Jämtland. Efter ett snabbt telefonsamtal till Edlund kan vi dock konstatera att det inte ligger någon sanning alls i det påståendet. Det är någon som skrivit något på Jämtland Baskets forum att han borde vara intressant, varken mer eller mindre.

Huruvida det blir spel i Virtus för Edlund är dock mer osäkert, han vet fortfarande inte om han kommer att satsa på något spel till hösten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.