Stefans basketblogg

Rapport från kontrollrummet

AP Photo/Thanassis StavrakisJepp, jag försöker skrämma bort mina allra sista läsare med den ena Dirk-bilden hiskeligare än den andra.

Sedan jag liten var har jag alltid varit fascinerad av kontrollrum. Mätare, skärmar och spakar – sådant gillar jag.
Nu har jag byggt vad som skulle kunna liknas vid ett mycket enkelt kontrollrum i mitt vardagsrum. Från bekväm halvliggande position i soffan har jag min Macbook inom armslängds avstånd för att hålla mig uppdaterad på allt vad nyheter, trams, epost och NBA Summer League heter. Lite till höger står min gamla fujitsu-laptop och surrar samtidigt som den, endast med regelbundna tekniska fel-avbrott, visar OS-kvalet från Aten.
Mellan de två datorerna bildas en glipa varigenom tv:n smattrar bilder från Tour de France.
Högteknologi blandat med lågteknologi – tillbakalutat highlife.

Hade det inte varit för de timmar jag lägger in på redaktionen hade jag förmodligen soffparkerat än mer bestämt, i alla fall på fredag, för då börjar det roliga på riktigt.

Hittills har OS-kvalet inte ens bjudit på någon minisensation, idel favoritsegrar alltså. Ingen är gladare än jag för det. De åtta bästa nationerna (bortsett från Italien, Serbien och Frankrike, men det har jag ju redan gnällt om) ställs emot varandra i kvartsfinalerna enligt följande spännande uppställning:

Kroatien-Kanada
Slovenen-Puerto Rico
Tyskland-Brasilien
Grekland Nya Zeeland

Jag sätter mina pensionerade drachmer på de europeiska nationerna i samtliga matcher med en liten försäkring på Puerto Rico.

Världsbasketens mest osexiga tandem – Nowitzki och Kaman – spelade nästan charmigt bra mot Nya Zeeland. Enligt FIBA:s egen hemsida lyckades Nowitzki dessutom med konststycket att göra 35 poäng fördelade på 17 i varje halvlek. Mäktigt.

——————–
NBA-horisontens mest spännande händelse det senaste dygnet är för övrigt att Marcus Camby flyttar sina fladdriga händer från Nuggets till Clippers. Nuggets tror jag endast kommer att må bra av det, de spelade inte försvar med honom i laget, så mycket sämre kan det knappast bli nu. Vad det betyder för Clippers har jag inte riktigt hunnit fundera ut. Så vida han inte ska ses som en ersättare för Elton Brand, för i sådana fall vore det som att ersätta tryffel med burkchampinjoner.

Vi kan också notera att Golden States Marco Belinelli verkligen trivs i Summer League. I de två senaste matcherna har han gjort 30 respektive 25 poäng. I fjol inledde samme italienare sommarligan med att stänka 37 poäng mot Hornets. I riktiga ligan blev det mer modesta 2,9 poäng per match på de 33 drabbningarna han fick komma in på planen.
Blir det samma visa i år, undras det förstås nyfiket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.