Stefans basketblogg

Björnström spekulerar

Se det här som en fortsättning på förra inlägget.

Till att börja med, ytterligare vatten på den europeiska kvarnen: Nu har även de amerikanska spelarna börjat lockas av europeiska cash. Det är Josh Childress, som troligtvis sportar ligans allra finaste afro, som fått ett erbjudande om ett treårskontrakt värt 20 miljoner dollar från grekiska Olympiakos. Detta att ställa mot de 5,6 miljoner före skatt Atlanta skulle kunna erbjuda honom till den kommande säsongen.

Childress, en både explosiv och uppfinningsrik forward, snittade ifjol nära 12 poäng och 5 returer för Atlanta Hawks, och är alltså mycket långt från att vara en skräpspelare. Han verkar allvarligt fundera på att bli grekisk, han har besökt klubben och så.

Torbjörn Björnström tror, som jag skrev tidigare, på en ny världsordning. Här utvecklar han sina tankar lite (saxat från ett mejl):

"Det kommer inom max 5 år att finnas en ny världsordning vad det gäller basketsporten.
Vi kommer att kunna åka till Berlin över helgen för att se Detroit Pistons mot Alba Berlin.
I stället för 20-25.000 ToR plus bra plats i Madison Square Garden så kan man satsa 10.000 och sitta courtside i Berlin.

Klubbarna i Mälardalen kommer att inse att de måsta slå sig samman både vad gäller spelarmaterial och resurser för att kunna hänga med i basketracet. Klubbar som Luleå, Jämtland, Umeå Virtus och Sundsvall kanske måste ha ett lag tillsammans som spelar var fjärde hemmamatch i respektive stad för att han chans att hänga med i stora världen. Det spelar ingen roll för Rytas från Litauen om de flyger till olika orter.

Matcherna måste spelas i stora arenor med kapacitet till minst 7-8.000 betalande som till stor del måste finansieras genom företagen på orten. Det kan bli fråga om 3 max 4 matcher/säsong på varje ort.

Tja det var lite fler visioner. Att klubbarna i Norrland skall kunna samarbeta tror jag blir svårt men i Mälardalen blir det absolut nödvändigt."

Jag tror själv på en långsammare utveckling än så, men sannolikt kommer NBA att expandera ut i världen inom en inte alltför avlägsen framtid.

Jag vill gärna ha fler kloka åsikter/utsikter, vad är det egentligen som händer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.