Stefans basketblogg

Egal nära Jämtland

Torbjörn JakobssonEgal Saleman – snart i en ligaklubb nära dig, Östersundsbo?

Den här texten hade jag inne i dagens tidning, men den finns med i nättidningen. Så, för att ni basketbloggläsare ska känna er trygga om att ni hålls uppdaterade på vad som händer i stadens basketklubbar:

Virtusforwarden Egal Saleman är mycket nära ett kontrakt med ligalaget Jämtland Basket. På måndag åker han till Östersund för att bekanta sig med det nya laget.
– Vi skulle inte ta hit honom igen om vi inte var väldigt intresserade, säger Jämtlands sportchef Mikael Bernervall.

Redan i fjol ville Sundsvall Dragons ha den talangfulle och 199 centimeter långe Egal Saleman i sin liga-trupp, men då valde han att tacka nej eftersom han förmodligen skulle ha placerats djupt på bänken. Men nu är ligadrömmen mycket nära att realiseras.

Tidigare i somras var han på try out hos Jämtland och gjorde då ett gott intryck. Ett så gott intryck att man nu vill se honom igen för att kunna utvärdera honom ordentligt med den nye norske coachen Mathias Eckhoff.

– Egal är en jättespännande spelare som har stor potential, säger Mikael Bernervall och tillägger:

– Han kanske inte riktigt har fysiken ännu, men är det bara det är det inte svårt att ordna till, vi har ett fysprogram för det.

På måndag ansluter Egal Saleman till Jämtland för träningspass, fystester och en träningsmatch mot Sundsvall Dragons, just det lag han var nära att skriva på för i fjol.

– Gör han bra ifrån sig och vi kan lösa allt omkring hoppas jag verkligen att han spelar för oss till hösten, säger Bernervall.

Behöver storlek

Till skillnad mot hur läget var i guldkandidaten Sundsvall lär Saleman heller inte behöva nöta bänk hela säsongen i Jämtland.

– Han har nog betydligt bättre chans att få speltid här, speciellt som vi behöver lite storlek.

Saleman själv är inställd på att ta en plats i truppen som i dagsläget har 4-5 öppna luckor varav två ska fyllas av utlandsproffs.

– Jag ska försöka göra så bra ifrån mig som möjligt och så ska jag bara checka så att allt känns bra där, säger han.

Att han har en del fysik att jobba ikapp är han beredd på.

– Det blir bara att hoppa av bussen och gå direkt till gymmet, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.