Stefans basketblogg

Basketmode gone wrong

AP Photo/Dusan VranicFinn ett fel! Hajdräkt är aldrig okej på basketplanen. Inte ens om du heter Lauren Jackson och spelar för Australien.

Kalla mig konservativ om du vill, men det är inte okej någonstans. Basket är en sport man spelar i linne och shorts. Möjligen med en sleveless-tischa och ett par tights under munderingen.
Både linnet och shortsen ska vara skapligt lösa, åtminstone nuförtiden. Tillhör man gamla skolan föredrar man kanske ett mer åtsmitande snitt, men generellt är nog de allra flesta basketentusiaster tämligen överens om hur en basketdräkt ska se ut.

Men det är helt tydligt inte Australiens damlag som tycks ha fått låna sina framgångsrika simsystrars hajdräkter. Jag förstår funktionen i vattnet (bara att titta på alla världsrekord som slås) men på land? Inte kan luftmotstånd och motståndare som greppar i lösa linnen vara sådana stora problem att de rättfärdigar en utstyrsel så hiskelig?
Jag vill minnas att de svenska handbollsherrarna experimenterade med kroppsnära dräkter någon gång kring millennieskiftet med fiasko som resultat. Men i en hederlig sport som basket borde sådant här vara förbjudet. Allvarligt.

2 kommentarer

  1. Torbjörn Björnström

    I Australien spelar ALLA lag i proffsligan med kroppsnära dräkter. Jag antar att tjejerna i landslaget MÅSTE göra detsamma. Helt ofattbart att de accepterar det. Ett steg tillbaka till 70 talet men de kanske är så konservativa i Aussiland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.