Stefans basketblogg

Dan före dan

Eftersom Georgien aviserade om ännu en stängd träning höll jag mig långt borta den här gången efter den lektion i fribrottning jag visades senast.

Istället höll jag mig till det svenska laget som är betydligt mer väl inställda när det kommer till nyfikna reportrar.

Först hölls en presskonferens där jag, konkurrentens nya reporter Daniel Bergeman (som ju faktiskt har en del basket i sitt bagage som sportreporter på NSD under flera år) samt Vännäs-Viljo-gone-foto var enda medierepresentanter. Inte för att presskonferenser någonsin fått mig att hoppa högt, men jag tycker ändå det är svagt av SVT, TV4 och SR att inte ens titta förbi innan matchen.

Presskonferensen innehöll inte några direkta nyheter, här är kort vad som sades.

Coach Kostas:
– Det är en match vi kan vinna, men vi måste göra många saker rätt. De är stora och atletiska och vill springa. Vi måste spela fem mot fem mot dem, se till att ta hand om bollen och vinna returtagningen.

Jag frågade honom om det var ett resultat av spelarmaterialet eller om det var det sätt han vill spela att använda så många spelare.
– Det skiljer sig så klart en del beroende på vilka spelare man har i laget, men det här är det sätt jag föredrar. Det är modern basket där starkt och intensivt försvar är ett måste. Och om man vill ha intensiteten i 40 minuter måste man gå runt på flera spelare.

Martin Ringström pratade lite om att ta över kaptensskapet sedan Mats Levin skadade sig:
– Jag har alltid försökt hjälpa till och snacka mycket. Nu tänker man på det lite extra. Utanför planen spelar det ingen roll, där är ändå alla så avspända och sköter sig bra. På plan försöker man att visa vägen lite, och om man tycker att det ser lite sådär ut på uppvärmningen kanske man höjer rösten.

Jag frågade Jocke Kjellbom om framtiden.
– Nästa vecka ska jag väl fatta ett beslut. Jag sa åt agenten att hålla tillbaka allting nu så att jag kan fokusera helt på det här, men inom ett par veckor hoppas jag att det har löst sig.

Efter presskonferensen blev det träning. Precis som i går började man med att gå igenom lite hur Georgerna spelar, hur man ska stoppa inspelen till Pachulia, hur han föredrar att gå vänster, hur man inte får lämna Ellis mer än ett par meter när han är på weak side och hur man måste closa ut på Tskitishvili illa kvickt när han är på toppen, annars kommer trepoängsbomben.

Sedan spelade man lite sex mot sex utan studs, något som roade både oss på läktaren och de på planen.

Sedan blev det fem mot fem-spel med samma femmor som i går, starters mot bänk, med skillnad att Leslie Myrthil och Andrew Pleick, som anslöt i dag, bytte in eftersom.

Sedan var jag tvungen att dra.

Jag har skrivit en kort informativ krönika och betygsatt de båda lagen till morgondagens tidning, håll utkik där för att få lite bättre koll inför matchen.
So long.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.