Stefans basketblogg

Selberg som rookie

Fredrik SandbergJerry Selberg som 40-årig ligacoach. I dag är han en 50-årig debutant som expertkommentator.

Om ni av någon anledning (grov influensa, barnafödande, armod, konstnärsmiddag (homo) eller fastkedjning) inte kan komma till Gammliahallen i morgon finns möjligheten att följa matchen på Svenska Baskettelevisionen.
Där kommer Virtus Sportchef och speaker, och tillika Björklövens line up-presentatör, Sebastian Sandberg att sköta kommenterandet med sin karaktäristiskt hesa stämma.
Vid sin sida kommer han att ha en ännu hesare stämma då Jerry Selberg tagit på sig rollen som expertkommentator.

Er basketbloggare slog Jerka en signal för att se vad som egentligen var på gång.

Hur ser dina kommentatorserfarenheter ut?
– Inga alls, jag är en total rookie. Sebastian får väl prata hela tiden. Jag kan inte så mycket om lagen, eller Sverige har jag väl lite koll på, men Georgien vet jag ingenting om.
Vad fick dig att ta uppdraget då?
– Jag skulle ju ändå se matchen och man sitter väl på bra platser. Jag tänkte väl inte så mycket utan hoppade bara på det. Egentligen borde jag väl ha suttit på mupp-läktaren borta vid kiosken och tagit det lugnt.
Vad tror du kan göra dig till en bra kommentator?
– Jag är väl rätt så avslappnad och jag kan ju en del basket. Sedan blir det väl en del anekdoter och lite humor. Men jag är ju så hes så att det finns inte, och det har jag varit sedan jag var 20, så jag hoppas någon hör vad jag säger.
Sebastian är ju också hes, så det kanske passar bra.
– Jo han är ju det, vi får se hur det går för han nu, han ju mer van att snacka i micken vid matcher.
Hur går det i matchen då?
Jag tror Sverige vinner, 87-83 tippar jag på.
Ska vi se det här som att Jerry Selberg är tillbaka som aktiv inom basketen?
– Hehe, vi ska inte dra för stora växlar på det här. Vi får se vad som kommer sedan, men jag gillar att följa Virtus framfart. Jag spelade ju förresten veteran-EM i sommar med gamla kompisar från Alvik, jag har kört rehab sedan dess. Sedan blir det veteran-VM i Prag nästa år, så man har väl kommit tillbaka lite.
Låter kul. Jag få önska lycka till i morgon så får jag väl gå in i efterhand och granska dig.
– Ja, det lär ju bli några grodor.
Det får vi hoppas. Ha det!
– Ha det!

2 kommentarer

  1. simon

    attans alltså. jag har ju som sagt förhinder av homosexuella slag och kommer inte närvara. dock önskar jag er alla en god match. jag tror som jerry på svensk seger. gammliahallen kommer nog leva om mer än på många år (huruvida det levs om på innebandmatcher där vet jag inte eftersom jag skyr skiten som pesten och inte ens skulle gå dit om jag fick betalt, till skillnad från vissa andra *hrmpf*). jag ska dricka rödtjut som den konstnär jag är. selvarossa, systemets mest prisvärda röda. superbt.

    ps. jerry var ju för övrigt med och lirade lite i somras. hårda picks och bra driv fortfarande. skottet var lite sådär dock. men det blir nog bra kommenterat av honom och sebbe!

  2. Stefan

    Touché! Hoppas allt gick fint för dig ändå, vi saknade dig i hallen som faktiskt levde om mer än den gör under innebandymatcher, i alla fall om man subtraherar eurodisco-musiken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.