Stefans basketblogg

God morgon

Vet ni vad? i helgen jobbade jag mer och hårdare än vad ni gjorde sammanlagt. I veckan har jag kickat bak, inrett hem och spelat biljard, jag tyckte jag var värd det. Nu ska jag suga tag i det här bloggandet igen. Och jag gör det i punktform:

* I helgen var Virtus i Luleå och lirade Jampa Cup. Det blev vinst över Steelers, torsk mot BG, torsk mot Blackeberg och vinst över Vråken. Luca var rätt nöj och de spelare jag pratat med talar alla om en helg som lovade mycket. Virtus spelade bra, tufft och rätt så rivigt, men orkade inte riktigt i 40 minuter.

* Precis som jag aviserade om här tidigare: Joakim Hellgren verkar vara i ett ruskigt slag i år, han verkar ha fått det där lyftet som vi väntat på. Jocke är en sjukt talangfull spelare som absolut skulle kunna dominera varje match i basketettan, tyvärr dominerade han bara tre matcher i fjol.

* Jag intervjuade David Danell idag, han är modest. Jag tror han går mot en monstruöst bra säsong. 17 poäng (58% 2p, 37% 2p, 77% FT), 6,3 returer, 2,8 assists, 2,1 steals, 0,8 block gissar jag att kommer att landa på.

* Comets har fortfarande ingen ersättare klar. Amy Sanders tackade som bekant nej, hon ville ha för mycket pengar. Tydligen hade man även en annan spelare på gång, men även den blev ett nej. Nu tycks man ha ytterligare en ny tjej på ingående. Det ryktas om en mycket kort, men rivig typ.

* Egal gjorde 14 poäng mot Sundsvall, men tycks ha fått en mer perifer roll i baltikum när träningsmotståndet varit tufft. 0 och 3 poäng ar han noterats för i matcherna där borta och det tycker jag inte ser så lovande ut. En bänksäsong tror jag skulle vara illa för Umeås största basketexport på herrsidan sedan Jerry Selberg (rätta mig om jag har fel).

* På lördag tar Virtus emot Tälje. Frågan är om de kommer med bra lag eller med ett pajasgäng. I fjol kom de iklädda krullperuk och rödnäsa. Tydligen promenerade de från Alvik till Teg, vilket måste anses som sjukt sjukt. Tyvärr verkar det som att jag kommer att vara på konferens och därmed missa matchen, vi får se hur det blir.

* I morgon, fredag, inles Uman basket cup, Cometernas egna turnering. 18.30 är det Comets-Sundsvall, en match jag verkligen ser fram emot. Min förhoppning är att Frida Jonsson äter upp sina motspelare. Lördag, 16.45, spelar man mot Jämtland och söndag, 13.15, heter motståndet Luleå.

* Det tycks troligt att Victor Edlund spelar på lördag, kul!

* Sanningen kommer alltid fram. I lördags var det Umeå IK i allmänhet och Jeglertz och Marta i synnerhet som försökte mörka exakt vad som föranledde schismen. Det tog oss på VK några timmar med vi fick förstås fram vad som hade föranlett petningen. Nu har det även grävts fram vad som egentlige orsakade Monta Ellis skada. Det var inte pick up-basket, som han själv hävdade, utan moped som orsakade olyckan. Något som gör att Warriors skule kunna riva Ellis kontrakt, vilket de förstås inte kommer att göra. För oss NBA-heads är det bara tråkigt att Ellis är skadad och framför allt blir det ett mörker att välja honom till sitt fantasy-lag.

* Detsamma gäller nyopererade Gilbert Arenas. I fjol valde Hoop Dreams-maestron Simon Gilbert som tredjepick, tror jag det var. En pick som visade sig vara helt hopplöst värdelös. I år kommer han att börja säsongen skadad, och jag är väldigt skeptisk till spelare som inleder säsonger skadade.

Mer senare. Vi ses väl på Gammliahallen under helgen, va?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.