Stefans basketblogg

Cometspremiären

Det var inte särskilt vackert egentligen, men det var ändå något fint över Comets försäsongspremir i dag.

Sundsvall mönstrade full trupp med två amerikanskor, Stephanie Jones och Megan Griffin. Jones var fantastisk, Griffin – not som much.

Ume Comets ledde matchen mer eller mindre hela vägen och landade till slut med seger, 65-62, efter ett slut som utan överdrift skulle kunna kallas rafflande. Med 24,2 sekunder på matchklockan, och full skottklocka, hade Comets inkast under Sundsvalls korg, men Julia Hamre fick inte in bollen som alltså gick över till Sundsvall. Griffin drivade och missade, Anna Österman plockade returen, skötte business vid straffkastlinjen och säkrade segern.

Amy Mohr har kommit lika fantastisk som, om inte mer än, förra säsongen. 26 poäng och uppskattningsvis 17 returer ordnade hon igår. Anna Österman och Frida Jonsson kompletterade Comets frontline på ett föredömligt sätt. Även om både Österman och Jonsson tröttnade i andra halvlek bjöd de på hustles galore, säkert fem offensiva returer var på de tjejerna.

Backcourten med Caroline Sigefelt, Madde Malmbom och Julia Hamre var sådär. Sigefelt agerade rätt så säkert, transporterade boll bra och attackerade fint ett par gånger. Madelene Malmbom imponerade i defensiven, men fick inte så värst mycket uträttat offensivt. Hamre hade dock en mindre lyckad dag med dåligt skytte och för mycket slarv.

På grund av sjukdomar på Anna Wirén, Sanna Malm och Ida Södersten roterade Comets i princip på sex spelare. Emelie Freiman gjorde några kortare inhopp och skötte sig skapligt.

Som lag betraktat spelade Comets rätt fint offensivt, systemet sitter redan nu ganska bra även om bolltempot och rörelserna inte riktigt var synkade.

Sundsvall handlade nästan enbart om Stephanie Jones som hinkade i 28 poäng. Matchupen mellan henne och Mohr var matchens stora behållning. Ingen av dem kunde stoppa den andra, det blev något av en shoot out.

Megan Griffin var, som jag tidigare nämnde, inte alls särskilt lyckad. Hon sköt airball på straffkast, airball på trea och landade på fem poäng. Hon kunde transportera boll och spela skapligt försvar, men mer var det fan inte. Är hon inte bättre än så har Sundsvall gjort ett bottennapp.

Comets guard ska nu inte vara långt bort. Min plan är att avslöja namnet inom kort, jag jobbar på att hitta det.

Later.

3 kommentarer

  1. en som såg1

    dom har en lång väg kvar…
    Dom kommer även detta år få det välldigt tungt som alla andra år.
    Dags att kanske inse sina begränsninar?

  2. Stefan

    Självklart har Comets en lång väg kvar och självklart kommer de att få det tufft som vanligt.
    Men vad menar du med att inse sina begränsningar? Tycker du att Coemts ska lägga ned eller tycker du att de inte ens ska hoppas på att någon gång ta sig till slutspel?
    Det är ju inte direkt så att de talar om att vinna mästerskapet.
    Själv tycker jag att det är väldigt bra och roligt att de finns, de är ju för tillfället Umeås enda elitlag i basket.

  3. håller med.

    jaa det är umeås ända elitlag i basket och ändå är man inte bättre?
    Tycker nog man kan kräva lite mer.
    Och direkt dom vinner en match är det som om dom vunnit en vmmatch, bara det tycker jag bevisar vad folk har för tankar om dom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.