Stefans basketblogg

Slutsekundsporr

AP Photo/Winslow TownsonKG mot LB, bara fyra veckor kvar.

Fyra veckor, mer är det inte kvar till dess att regerande mästarna från Boston tar emot kung James och hans nykuperade Cavaliers. Tisdagen den 28 oktober är det tip off för världens roligaste basketliga och nedräkningar och förhandssviter florerar på en mängd håll.

Själv tänker jag fokusera mitt förhands på ett par grejer lite närmre inpå ligastarten, men om ni inte redan gjort det tycker jag att ni ska kolla in Hoop Dreams Bloggens ’50 orsaker varför HDB älskar NBA’ som är ömsom nostalgisk, ömsom kortfattad och nästan alltid riktigt underhållande. Senast i raden är Tracy McGradys komplett mentala slakt av San Antonio Spurs – en av NBA-historiens allra mest fantastiska upphämtningar.
Jag fick fan gåshud när jag såg klippet tidigare i dag – slutsekundsporr när den är som bäst.

——-
Tidigare än så, redan i morgon har vår egen svenska basketliga premiär. Och först ut av alla är Egal Salemans Jämtland mot Plannja. Jag ringde upp Egal då han satt på bussen på väg upp till Luleå. Han trodde att han var någonstans i närheten av Lycksele.

Texten, som är lite vanlig förhandsbuskis, kommer i onsdagstidningen. Mest kul tyckte jag det var hur liselsefullt han uttryckte sig kring Virtus förlust i helgen.

– Alltså det var ruskigt jobbigt. Jag var i Slovakien, så jag kunde inte följa matchen live. Men direkt jag kom till flygplatsen SMS-ade jag och så. Jag kände mig faktiskt förtvivlad, sa han på ett ungefär.

Kul att han bryr sig om sina forna lagkompisar.

Egal verkar rätt så nöjd med försäsongen annars, har oftast fått komma in som sjätte eller sjunde man, och om det gått bra har han fått gott om speltid.
– Bollen är i mina händer. Jag får förtroende från coachen och medspelarna och man får alltid chansen. Går det bra spelar man, går det dåligt får man sätta sig. Målet är ju att ta en plats i förstafemman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.