Stefans basketblogg

Damligapremiären

Jag har just klämt i mig en köttbullemaka (förbannat god enligt förbundets Waldo Teppans) och klämt ur mig en webbtext om Comets match i damligapremiären här nere i Solnahallen.

Snart ska jag sätta mig med text till morgondagens tidning, men först, bara några snabba reflektioner:

* Är Shannon Daly inte bättre än vad hon var i dag är hon inte tillräckligt bra. Visst, hon tog hand om bollen rätt bra och spelade rätt skapligt försvar. Men hon var ingen riktig faktor i matchen, tyvärr. Hennes skott var, precis som befarat, inget vidare och två assists är knappast tillräckligt många för att insatsen ska anses fullt godkänd när man inte bidrar offensivt med så mycket annat.

* Anna Österman är ruskigt bra, bästa Cometsspelare idag, med hästlängder. Hon var (möjligen med undantag för Madde Malmbom som spelade strålande man-man-försvar och Ida Södersten som gjorde en hel del fint) den enda Cometsspelaren som lämnade planen med full heder i behåll.

* Som jag skrivit tidigare – Comets saknar trepoängsskytte. Daly lyckades kasta i två treor och Hamre en, men de har ingen som hotar från distans. Det hade Brahe. 10/17 satte jönköpingslaget.

* Frida Jonsson har både jag och fler högre förväntningar på än så här. Endast en poäng och tre returer gör ingen damligamatch. Hon kan bättre.

* Amy Mohr var sådär. Hon forcerade för mycket och samlade turnovers som andra samlar frimärken.

* Systemet, systemet. Det har varit mycket snack om systemet. Men i dag stressade Brahe sönder Comets system och då visste man inte vad man skulle göra. Jag bävar inför än tuffare motstånd.

Just nu sitter jag och tittar på 08-Jämtland där jämtländskorna förvånande är med i matchen bara minuterna innan halvtid. Jill Noe är fantastisk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.