Stefans basketblogg

Fenomenal Egal

Vi börjar med fredagskvällens positiva.

’Den är såna här segrar man ska ha. Nu skulle jag kunna gå hem’
– Egal Saleman efter fredagens seger över Borås i OT.

Jag skrev så sent som tidigare i dag att jag förutspådde Egals genombrott att dröja ett tag, men mycket talar för att det kom redan i kväll. Jämtland tog sin första seger och i sin fjärde ligamatch levererade Egal bigtime. Han spelade fjärde mest i Jämtland och han slängde i fem av sex eldbollar från trepoängslinjen.

Totalt 15 poäng på 7 skott, extremet effektivt! En retur, en steal, en assist och två turnovers är statistik som borde kunna förbättras, som jag ser det är han kapabel att snitta åtminstone fyra returer per match i ligan, men han verkar vara mer av en ’popper’ än en buffel i ligaspelet.
Hur som helst, totalt 13,6 MEV för Egal och 15.4 PVC. Endast amerikanerna Ty Levett (31) och Andrew Mitchell (41)! hade högre MEV.

Nya semiamerikanen Tommy Johnsson hade en tung dag, två av elva från golvet och så gott som inget annat fint statistiskt i övrigt.

ÖP har surrat med en ruskigt nöjd Egal efter matchen, texten hittar ni här
——————-
Nu till det dåliga.

Umeå Comets åkte på andra raka förlusten i damligan, nu hemma mot Sundsvall, ett lag man slog för ett par veckor sedan. Sundsvall spelade en rätt ordinär 2-3- zon, men Umeå Comets var inte ens nära att knäcka den. Det svingades boll till förbannelse, men det sattes knappt en vettig screen, det cuttades ytterst sparsamt och penetrationerna var sällsynta som säl på fjället. Istället forcerade man passningar och utmanade hela tiden från svåra positioner, det var nästan tragiskt. Jag såg bara första halvlek, men enligt de rapporter jag fått var det inte mycket bättre i andra halvlek förutom ett tag då man pressade i tredje quartern.

Det finns potential i laget, det vet jag, men i kväll var det ingen som ens var nära att leverera. Amy Mohr såg ut att ge upp, Anna Österman försökte men blev frustrerad, Shannon Daly spelade koncentrerat, men sken inte på något sätt. Julia Hamre var näst bästa poängplockare på tio poäng, så helt okej av henne, men samtidigt ett underbetyg till resten av laget.

Om jag får spekulera fritt: Björnström har insett att Daly inte är tillräckligt bra, men väntar ut resten av try out-tiden. När den är över sätts hon på första bästa plan hem och han har redan nu börjat jaga ersättaren. Förhoppningsvis får han hit en spelare som kan dominera, inte bara transportera boll.

——————–
Det andra tråkiga i kväll var att fantasy-draften gick om intet pga tekniska problem, nba.com är fan ett skämt. Men eftersom jag lovade det: Chris Paul är min förstapick, av två skäl:
1) I fjol var han bästa fantasyspelaren av alla, det finns ingen anledning att han inte är det i år.
2) Chris Paul dominerar assists och steals, två kategorier som är rätt svåra att fylla. Lebron James är bra på allt utom FT%, men han dominerar endast poäng och det är den kategori som är lättast att fylla.

OK?

En kommentar

  1. Gagge

    Jag tycker du gör ett bra val… Att välja mellan en dominant PG eller en dominant SF är en no-brainer i mina ögon, särskilt som Paul börjat sänka treor på allvar som grädde på moset.

    Med detta sagt så kan Bron utvecklas ytterligare, särskilt sina straffkast, och då han redan snittar 30-7-7… Är han ett fantastiskt andraval.

    Jag är själv djupt osäker på vem jag ska ta som nummer sex, det känns allt annat än glasklart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.